Ποδόσφαιρο

Α' Κύπρου: Ξανά πρώτος ο ΑΠΟΕΛ [vids]

Τρίτη, 3 Ιανουαρίου 2023 - 21:23

Νίκησε 1-0 τον Ολυμπιακό Λευκωσίας. «Λευκή» ισοπαλία ανάμεσα σε Δόξα και ΑΕΛ.

Α' Κύπρου: Ξανά πρώτος ο ΑΠΟΕΛ [vids]

Ο ΑΠΟΕΛ απολαμβάνει για ένα ακόμη βράδυ τη μοναξιά της κορυφής στο κυπριακό πρωτάθλημα. Οι «γαλαζοκίτρινοι» επικράτησαν 1-0 του Ολυμπιακού στο «ΓΣΠ» και βρίσκονται στους 40 βαθμούς, στο +3 από Πάφο και ΑΕΚ που αναμετρώνται αύριο στην «Arena» της Λάρνακας. Στο ματς με τους «μαυροπράσινους», ο ΑΠΟΕΛ είχε από το πρώτο λεπτό τον έλεγχο.

Διότι στο πρώτο μέρος είχε κατοχή μπάλας που έφτασε το 67%, με 7 τελικές, 3 στο τέρμα και ένα γκολ. Αυτό που τελικά έκρινε το ματς. Μιας και ο Ντάλσιο στο 27' τελείωσε ιδανικά τη φάση μετά το γύρισμα του Σούσιτς. Στο δεύτερο μέρος, έπεσε ο ρυθμός του ματς. Αλλά η ομάδα του Μιλόγεβιτς δεν είχε πρόβλημα και διατήρησε αυτό το ισχνό μεν, σημαντικό δε προβάδισμα ως το τέλος, για να πάρει ένα σημαντικό τρίποντο.

ΑΠΟΕΛ (Βλάνταν Μιλόγεβιτς): Μπέλετς, Σούσιτς, Καρώ, Κρέσπο, Φεράρι, Σατσιάς (87' Μορέιρα), Σαρφό, Ντάλσιο, Ντονγκαλά (70' Eφραίμ), Δώνης (79' Νταουσβίλι), Κβιλιτάια.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ (Μάκης Σεργίδης): Μολ, Κυριάκου (70' Ψύχας), Μουκτάρης, Έσελινγκ, Μπάρντι, Ιωάννου, Χριστοδούλου (46' Xέντρικς), Δόσης (80' Ζευκής), Πεχλιβάνης (63' Ευτυχίδης), Νάνι, Κορομά (63' Σάλι).

Αντίθετα, χωρίς γκολ έληξε το ματς στην «Περιστερώνα» ανάμεσα στη Δόξα Κατωκοπιάς και την ΑΕ Λεμεσού. Το ματς ήταν σε γενικές γραμμές ισορροπημένο. Η Δόξα άγγιξε το γκολ στο 5' όταν ο Μέσκα σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι. Στο 15' ο Σις, επίσης, έστειλε την μπάλα στο δοκάρι. Η καλύτερη στιγμή στο δεύτερο ημίχρονο ήρθε στο 54' με τον Σαντίκ να βγαίνει σε θέση τετ-α-τετ με τον Μούριελ που τον σταμάτησε και ο Μπιλοβάρ έδιωξε την μπάλα, λίγο πριν τη γραμμή.

ΔΟΞΑ ΚΑΤΩΚΟΠΙΑΣ (Κύπρος Μούζουρος): Σισκόφσκι, Στυλιανού (59' Ίλιτς), Κέρλα, Καραμανώλης, Κοβάσεβιτς, Βαγιέχο, Μπένι, Τραϊτσέφσκι (81' Αμπντουλαχί), Ασαμόα (81' Σόμπτσικ), Μέσκα (27' Τιντζιανί), Σαντίκ.

ΑΕ ΛΕΜΕΣΟΥ (Τσέντομιρ Γιανέφσκι): Μούριελ, Σάντος, Τεϊσέιρα, Μπιλοβάρ, Ντζάλμα, Σις (70' Μιλιντσεάνου), Ζντραφκόσκι, Τσιμπόλα, Μακρής (70' Ανδρέου), Παπαφώτης (89' Σιλβέστρος), Μπεραχίνο (89' Κοντινέλα).

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr