Ποδόσφαιρο

Ο ΠΑΣ «προσγείωσε» απότομα την ΑΕΚ [vids]

Τρίτη, 3 Ιανουαρίου 2023 - 22:17

Η Ένωση δεν ήταν αποτελεσματική στα Γιάννινα, με αποτέλεσμα οι Ηπειρώτες να φτάσουν σε μια πολύ μεγάλη νίκη (2-1).

Ο ΠΑΣ «προσγείωσε» απότομα την ΑΕΚ [vids]

Αλλιώς τα περίμενε η ΑΕΚ στα Γιάννινα, αλλιώς της ήρθαν. Καθώς στο πρώτο της ματς για το 2023, σε ένα άδειο στάδιο «Οι Ζωσιμάδες», ήθελε να ξεκινήσει με το… δεξί τη σεζόν. Και ευκαιρίες έκαναν πολλές στην πρωτεύουσα της Ηπείρου, αλλά δεν τις αξιοποίησαν. Το αποτέλεσμα ήταν, λοιπόν, οι Γιαννιώτες να φτάσουν στην τρίτη τους νίκη στο πρωτάθλημα με το «αγαπημένο» τους σκορ (2-1) και να κάνουν ζημιά στην Ένωση.

Η ΑΕΚ έδειξε από τα πρώτα λεπτά στο ματς πώς ήθελε τόσο το γκολ όσο και τη νίκη. Η πρώτη της στιγμή ήταν με τον Γκαρσία στο 5', αλλά δεν βρήκε στόχο. Όμως, αμυντικά αντιμετώπισε θέματα. Διότι στο 9' βρέθηκε πίσω στο σκορ. Ο Πήλιος κινήθηκε από τα αριστερά και πάσαρε στον Ριένστρα που νίκησε τον Αθανασιάδη για το 1-0 των Ηπειρωτών. Η συνέχεια ήταν εντελώς διαφορετική. Κατοχή της μπάλας για την ΑΕΚ και δημιουργία φάσεων συνεχώς. Ωστόσο, το γκολ έλειψε. Μεγάλη ευκαιρία με τον Αραούχο στο 17' μετά το εξαιρετικό γύρισμα του Άμραμπατ.

Η κατοχή της μπάλας ήταν 73%-27% υπέρ της Ένωσης. Νέα ευκαιρία με την κεφαλιά του Λιβάι στο 24', ξανά από δημιουργία του Άμραμπατ. Επίσης, στο 26' ο Βίντα έστρωσε με κεφαλιά, για να αστοχήσει από καλό σημείο ο Σιντιμπέ! Όλα αυτά είχε ως αποτέλεσμα η ΑΕΚ να έχει ανέβει ψηλά και να μην έχει γρήγορες επιστροφές. Έτσι στο 32' η προωθημένη μπαλιά για τον Μορέιρα και η σέντρα του από την αριστερή πτέρυγα, πέρασε στα δεξιά. Εκεί έγινε αποδέκτης ο Σόρια. Έκανε τη σέντρα στο δεύτερο δοκάρι και ο Μπάλαν με κεφαλιά πέτυχε το 2-0 για τον ΠΑΣ! Ένα ακόμη σουτ του Σιντιμπέ (35'), στα χέρια του Τσιντώτα. Το αποτέλεσμα ήταν να λήξει το πρώτο ημίχρονο 2-0.

Δυναμική εκκίνηση στο ματς για την Ένωση και στο δεύτερο 45λεπτο. Διότι μέσα στα πρώτα 6 λεπτά η ΑΕΚ και ευκαιρίες έκανε και γκολ πέτυχε! Ο Τσιντώτας αντέδρασε σωστά στο 48' στο σουτ του Φερνάντες. Δύο λεπτά αργότερα (50'), ο Αραούχο αστόχησε από πλεονεκτική θέση. Όμως, στο 51' η Ένωση βρήκε δίχτυα. Ο Αραούχο πήρε την μπάλα από τον Πινέδα και την έστειλε στην αριστερή γωνία του Τσιντώτα (2-1). Η είσοδος του Φαν Βέερτ τόνωσε την επιθετική γραμμή της ΑΕΚ. Ο Ολλανδός απείλησε στο 65' με κεφαλιά, αλλά ξανά ο Τσιντώτας ήταν στη σωστή θέση.

Όπως έκανε ευκαιρία ο Φαν Βέερτ μόλις μπήκε, το ίδιο συνέβη και με τον Τσούμπερ. Στο 74' ο Ελβετός απείλησε με σουτ από πλάγια θέση. Η Ένωση κέρδισε πολλά κόρνερ, αλλά πέρασαν ανεκμετάλλευτα. Ωστόσο φάση είχε. Και μάλιστα πολύ καλή. Στο 83' με το μακρινό, δυνατό σουτ του Χατζησαφί που έδιωξε σε κόρνερ ο Τσιντώτας. Ένα λεπτό αργότερο, στο 84', ο Μορέιρα έβγαλε τον Μπάλαν σε καλό σημείο, αλλά εκείνος δεν σημάδεψε σωστά! Με την Ένωση να έχει την τελευταία ευκαιρία στο ματς, στο 90'+6, με το σουτ του Γιόνσον.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Θανάσης Στάικος): Τσιντώτας, Σόρια, Παντελάκης, Εραμούσπε, Πήλιος, Καραχάλιος, Ριένστρα (68' Λιάσος), Τζίνο, Μορέιρα (89' Σταματελόπουλος), Παμλίδης (79' Τζίμας), Μπάλαν.

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Σιντιμπέ, Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί, Γιόνσον, Φερνάντες (65' Φαν Βέερτ), Πινέδα (73' Τσούμπερ), Άμραμπατ, Γκαρσία, Αραούχο.

Εάν πατήσετε ΕΔΩ, μπορείτε να δείτε τα καλύτερα στιγμιότυπα του ματς.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr

* Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις διαθέσιμοι στο novibet.gr/info/oroi
21+| ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ:ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ.