Ποδόσφαιρο

Άνετος και… ωραίος ο Ολυμπιακός στη Νεάπολη [vids]

Τρίτη, 3 Ιανουαρίου 2023 - 23:37

Με δύο γκολ μέσα σε έξι λεπτά (34' και 40') οι «ερυθρόλευκοι» νίκησαν 2-0 τον Ιωνικό και πλησίασαν στους 3 πόντους την ΑΕΚ.

Άνετος και… ωραίος ο Ολυμπιακός στη Νεάπολη [vids]

Με το… δεξί έκανε ο Ολυμπιακός «ποδαρικό» στο 2023. Οι «ερυθρόλευκοι» κράτησαν το μηδέν και πάλι, έβγαλαν την ποιότητά τους στον αγωνιστικό χώρο και νίκησαν 2-0 τον Ιωνικό. Με τα γκολ των Μπακαμπού (34') και Φορτούνη (40'), μείωσαν στους 3 από τη δεύτερη ΑΕΚ. Θετικό ντεμπούτο ο Ροντινέι με τον Θρύλο.

Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν από την αρχή του ματς τον έλεγχο. Κατοχή μπάλας, καλή κυκλοφορία και κίνηση. Πιο συγκεκριμένα στο 13' έγινε η πρώτη μεγάλη φάση. Η πάσα του Χάμες βρήκε τον Φορτούνη που δεν κατάφερε να τελειώσει, καλά, τη φάση. Επιπλέον, στο 26' ο Κολομβιανός σκόραρε μετά τη σέντρα του Φορτούνη. Ωστόσο μέσω VAR καταλογίστηκε επιθετικό φάουλ του Παπασταθόπουλου στον Μασάς.

Τελικά, στο 34' η κάθετη πάσα του Ίνμπεομ Χουάνγκ για τον Μπακαμπού ήταν μισό γκολ. Με τον φορ του Ολυμπιακού να σημαδεύει σωστά για το 0-1.

Έξι λεπτά αργότερα (40'), η υπεροχή του Ολυμπιακού «καρποφόρησε» ξανά. Ο Φορτούνης πήρε την μπάλα αρκετά μέτρα έξω από την περιοχή και αριστερά. Με ατομική ενέργεια έφτασε στο ύψος της, απέφυγε τον Τσιγκρίνσκι και με τεχνικό σουτ, έστειλε την μπάλα στο αριστερό «παραθυράκι» της εστίας του Χουτεσιώτη (0-2).

Το ματς ήταν κομμένο-ραμμένο στα μέτρα των «ερυθρολεύκων». Διότι είχαν καταφέρει να περιορίσουν επιθετικά τους Νικαιώτες. Επιπλέον, είχε τις ευκαιρίες τους για να σκοράρουν και άλλα γκολ. Όμως κάτι έλλειψε στην τελική προσπάθεια. Κάτι δεν λειτούργησε σωστά, με αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός να μην σημειώσει άλλο γκολ. Κλασικά παραδείγματα αυτής της κατάστασης ήταν οι σημαντικές χαμένες ευκαιρίες. Στο 59' ο Μπακαμπού βγήκε στην κόντρα, είχε στηρίγματα πλάγιά τους Μπιέλ και Φορτούνη, αλλά άργησε πολύ να δώσει την πάσα στον Έλληνα μεσοεπιθετικό.

Δώδεκα λεπτά αργότερα (71') η πάσα του Μπακαμπού για τον Μασούρα δεν ήταν καλή, με αποτέλεσμα ο Έλληνας εξτρέμ να μην μπορέσει να τελειώσει τη φάση όπως θα ήθελε. Ακόμη, στο 88' ο Ελ Αραμπί έκλεψε την μπάλα, γύρισε στον Μπουχαλάκη, αλλά το σουτ του σταμάτησε πάνω στον Τσιγκρίνσκι.

Μία ακόμη ευκαιρία στο 90' με τον Ελ Αραμπί που αστόχησε από πλεονεκτική θέση. Στις καθυστερήσεις, ο Σόουζα αστόχησε με κεφαλιά (90'+2), ενώ ο Σαμασέκου απείλησε από μακρινή απόσταση αλλά ο Χουτεσιώτης έδιωξε σε κόρνερ (90'+3).

ΙΩΝΙΚΟΣ (Δημήτρης Σπανός): Χουτεσιώτης, Μύγας, Σόουζα, Τσιριγώτης, Τσιγκρίνσκι, Ρουμπουλάκου (81' Κάνιας), Βαλεριάνος, Φαντιγκά (81' Χ. Ιωαννίδης), Άοσμαν (65' Καμπράλ), Λοβέρα (65' Ελευθεριάδης), Μασάς (51' Μάντζης).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μίτσελ): Πασχαλάκης, Ροντινέι, Παπασταθόπουλος, Ντόη, Ρέαμπτσιουκ, Ίνμπεομ Χουάνγκ (84' Σαμασέκου), Εμβιλά, Φορτούνης (66' Μασούρας), Χάμες Ροντρίγκες (84' Μπουχαλάκης), Μπιέλ (74' Γκάρι Ροντρίγκες), Μπακαμπού (74' Ελ Αραμπί).

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr

* Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις διαθέσιμοι στο novibet.gr/info/oroi
21+| ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ:ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ.