Ποδόσφαιρο

Νέος... αέρας και τρία γκολ ο Αστέρας [vid]

Τετάρτη, 4 Ιανουαρίου 2023 - 19:32

Στο ντεμπούτο του Άκη Μάντζιου, η ομάδα της Τρίπολης νίκησε 3-0 τη Λαμία, πετυχαίνοντας όλα τα γκολ της στο πρώτο ημίχρονο.

Νέος... αέρας και τρία γκολ ο Αστέρας [vid]

Φτάνει η αλλαγή προπονητή, για να αλλάξει εντελώς το κλίμα σε μια ομάδα. Φτάνει και περισσεύει! Μιας και ο Άκης Μάντζιος γύρισε τον… διακόπτη στον Αστέρα. Οι Αρκάδες στο επίσημο ντεμπούτο του Άκη Μάντζιου στον πάγκο του, έδειξαν ένα πολύ καλύτερο πρόσωπο. Δεν ήταν απλά ότι πέτυχαν τη νίκη κόντρα στη Λαμία με 3-0. Αλλά πώς έκαναν εξαιρετική δουλειά στο πρώτο ημίχρονο όταν και σημείωσαν τα τρία γκολ τους. Αντίθετα, η Λαμία εμφάνισε τις γνωστές τις αδυναμίες και έδειξε πώς πρέπει να αλλάξουν πολλά ο Σάββας Παντελίδης και οι παίκτες του, για να μπορέσουν να έχουν ελπίδες για την παραμονή στη μεγάλη κατηγορία.

Η ψυχολογία με τον Μάντζιο στον πάγκο ήταν αισθητά βελτιωμένη. Αλλά και ο Έλληνας τεχνικός έβαλε την… πινελιά του. Καλύτερη κυκλοφορία, κίνηση και αποτελεσματικότητα. Ο Γκαραβέλης επενέβη στο 16' στο τετ-α-τετ με τον Ριέρα και κράτησε το μηδέν. Αλλά στο 18' ήρθε το πρώτο γκολ. Ο Γκαραβέλης απέκρουσε την κεφαλιά του Μπαράλες, αλλά ο Μουνάφο σε δεύτερο χρόνο άνοιξε το σκορ (1-0). Η πίεση των Αρκάδων είχε και συνέχεια, με ανάλογα αποτελέσματα. Μιας και στο 24' στη σέντρα-σουτ του Κρέσπι, ο Αντέτζο έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του. Το αποτέλεσμα ήταν το 2-0 για τον Αστέρα Τρίπολης.

Ακόμη, στο 31' ο Σίτο έκανε το παράλληλο γύρισμα και ο Κρέσπι δεν έχασε την ευκαιρία για το 3-0. Ένα γκολ με το οποίο η ομάδα της Τρίπολης «κλείδωσε» τη νίκη. Κομβική και η επέμβαση του Παπαδόπουλου στο 45'+1, στο σουτ του Ντε Βινσέντι. Το δεύτερο ημίχρονο δεν είχε τον ίδιο ρυθμό. Λιγότερες φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες. Η πρώτη ήταν για την Λαμία με τον Τσιλούλη στο 50'. Η «απάντηση» των Αρκάδων ήρθε στο 72' με τον Μπερτόγλιο, αλλά δεν έκανε καλό τελείωμα. Στη συνέχεια δεν άλλαξε κάτι, με αποτέλεσμα ο Αστέρας να πάρει τελικά με άνεση τη νίκη και να απομακρυνθεί από την επικίνδυνη «ζώνη» στη βαθμολογία.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Άκης Μάντζιος): Παπαδόπουλος, Καρμόνα, Άλβαρες, Τζουκάνοβιτς, Καστάνο, Ιγκλέσιας, Μουνάφο (86' Σανταφέ), Κρέσπι (77' Τιλίκα), Σίτο (67' Μπερτόγλιο), Ριέρα (46' Μπαρτόλο), Μπαράλες (86' Κωστέας).

ΛΑΜΙΑ (Σάββας Παντελίδης): Γκαραβέλης, Σιμόν, Γκοράνοφ (46' Βασιλαντωνόπουλος), Αντέτζο (46' Τζανετόπουλος), Κορνέζος, Τζανδάρης, Μπεχαράνο, Τσιλούλης (58' Βέργος), Γιακουμάκης (46' Ρόμανιτς), Ντε Βινσέντι, Μανούσος (68' Ρ. Μαρτίνεθ).

Εάν πατήσετε ΕΔΩ, μπορείτε να δείτε τα καλύτερα στιγμιότυπα του ματς.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr