Ποδόσφαιρο

Δήλωση... τίτλου από την ΑΕΚ Λάρνακας [vids]

Τετάρτη, 4 Ιανουαρίου 2023 - 21:30

Πήρε το ντέρμπι με την Πάφο και έπιασε στην πρώτη θέση του κυπριακού πρωταθλήματος τον ΑΠΟΕΛ.

Δήλωση... τίτλου από την ΑΕΚ Λάρνακας [vids]

Σε τροχιά πρωταθλήματος μπήκε για τα καλά η ΑΕΚ Λάρνακας. Η ομάδα του Χοσέ Λουίς Όλτρα πέτυχε την 9η διαδοχική της νίκη. Επικράτησε 1-0 στο ντέρμπι της Πάφου και έφτασε στους 40 βαθμούς. Κάτι που σημαίνει πώς ισοβαθμεί στην πρώτη θέση της βαθμολογίας με τον ΑΠΟΕΛ. Το «χρυσό» γκολ πέτυχε στο 15' ο Άλτμαν με δυνατό σουτ, μετά το κόρνερ του Γκιούρτσο. Στο 66' ο Ζάιρο σκόραρε για την Πάφο, όμως ο έλεγχος του VAR έφερε την ακύρωση του γκολ. Αλλά αυτή η απόφαση προκάλεσε τις εντονότατες διαμαρτυρίες των φιλοξενούμενων.

ΑΕΚ (Χοσέ Λουίς Όλτρα): Πίριτς, Ροσάλες, Τόμοβιτς, Μιλίτσεβιτς, Γκαρσία, Φαράζ (90'+2 Εγγλέζου), Σανχούρχο (75' Μάμας), Λέντες, Γκιούρτσο (84' Γκονθάλεθ), Άλτμαν (90'+2 Κάσας), Ολατούντζι (84' Ρόμο).

ΠΑΦΟΣ (Χένινγκ Μπεργκ): Άντος, Ικόκο, Κβίντα, Μπάιριτς, Ζουνίνιο, Τάνκοβιτς (40' Χέσταντ), Κανέ, Βαλακάρι (79' Αμνπουραχίμι), Σεμέδο (82' Μπεταγκόρ), Ντράγκομιρ, Ζάιρο.

Επίσης, σημαντικό τρίποντο πήρε ο Ακρίτας Χλώρακας. Νίκησε 1-0 στο «Στέλιος Κυριακίδης» την Ανόρθωση. Το μοναδικό τέρμα του ματς ήρθε στο 87' με τον Βάσκο Λόπες που έκανε ντεμπούτο στο κυπριακό πρωτάθλημα. Διότι με αυτή τη νίκη ξεκόλλησε από την τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα. Αντίθετα, η Ανόρθωση εξακολουθεί να προβληματίζει με τις εμφανίσεις της.

ΑΚΡΙΤΑΣ ΧΛΩΡΑΚΑΣ (Μπρούνο Ακράποβιτς): Περντρέου, Καραγιάννης, Κόρατς, Σουλεϊμάν, Ντράμε, Κονέ, Άμπραχαμ, Σέχιτς, Ελ Τζεμιλί (59' Λόπες), Γαβριήλ (59' Αραούχο), Ραμίρες (85' Aμπτουσαλάμοφ).

ΑΝΟΡΘΩΣΗ (Τσίσκο Μουνιόθ): Λόρια, Αντωνίου, Χαρογιάν, Κορρέα, Κορέια, Ιωάννου (77' Αμπαρτζουμιάν), Τεχέρα, Σάμπο (46' Πάντσεον), Εμπραλίτζε, Χριστοφή (68' Παρούτης), Γουαρίς (46' Φερέιρα).

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr