Ποδόσφαιρο

Ο ΠΑΟΚ νικητής στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης [vid]

Τετάρτη, 4 Ιανουαρίου 2023 - 22:31

Ο Δικέφαλος του Βορρά ήταν καλύτερος από τον Άρη και νίκησε 1-0 στη μεγάλη «μονομαχίας» της Τούμπας.

Ο ΠΑΟΚ νικητής στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης [vid]

Η νέα χρονιά, το 2023, άρχισε με ντέρμπι στη Θεσσαλονίκη. Εκεί όπου ο ΠΑΟΚ επικράτησε 1-0 του Άρη και έβαλε τέλος στο σερί των πέντε ματς χωρίς νίκη, αλλά και χωρίς γκολ, κόντρα στους «κίτρινους». Ο Δικέφαλος του Βορρά έχασε πέναλτι με τον Σβαμπ (σ.σ.: το απέκρουσε ο Κούεστα και μετά η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι), είχε δοκάρι με τον Νάρεϊ (34') και βρήκε γκολ στο 45'+1 με τον Ίνγκασον. Αλλά ο Άρης «φωνάζει» για επιθετικό φάουλ του Κουλιεράκη στον Πίρσμαν, πριν σκοράρει ο Ισλανδός κεντρικός αμυντικός.

Το ντέρμπι της Τούμπας είχε νευρική εκκίνηση. Στα πρώτα 20' δεν είχε φάσεις, όμως σε εκείνο το σημείο, έγινε χέρι του Ιτούρμπε στην κεφαλιά του Ολιβέιρα. Μέσω του VAR ο Ούγγρος διαιτητής Μπόγκναρ καταλόγισε το πέναλτι. Αλλά ο Κουέστα, με τη βοήθεια του δοκαριού, κράτησε την εστία του αλώβητη στην εκτέλεση του Σβαμπ! Η «απάντηση» του Άρη ήρθε στο 29' με την ατομική ενέργεια του Μαντσίνι και το σουτ του, το οποίο πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Κοτάρτσκι. Στο 34' ο ΠΑΟΚ είχε και δεύτερο δοκάρι με το σουτ του Νάρεϊ και την μπάλα να κυλά παράλληλα από τη γραμμή του τέρματος!

Ωστόσο στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου και το γύρισμα του Κωνσταντέλια, ο Κουλιεράκης έκανε την κεφαλιά-πάσα και ο ο Ίνγκασον με ψαλιδάκι πέτυχε το 1-0. Μια φάση που σήκωσε πολλές «φωνές» διαμαρτυρίας από τους φιλοξενούμενους, για επιθετικό φάουλ του Κουλιεράκη πάνω στον Πίρσμαν.

Ο Άρης απείλησε στο 62' με την κεφαλιά του Ιτούρμπε μετά το φάουλ του Μαντσίνι. Στη συνέχεια, οι «κίτρινοι» έψαξαν το γκολ της ισοφάρισης. Ωστόσο, το μεγάλο τους πρόβλημα ήταν η τελική προσπάθεια. Στην οποία υστέρησαν πολύ, καθώς δεν είχαν ούτε μια τελική στο τέρμα. Λογικό και αναμενόμενο, λοιπόν, να πάρει ο ΠΑΟΚ τη νίκη. Μιας και είχε 10 τελικές, τις 5 στο τέρμα.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Σάστρε, Ίνγκασον, Κουλιεράκης, Ρ. Σοάρες, Αουγκούστο, Σβαμπ, Νάρεϊ (76' Μπίσεσβαρ), Κωνσταντέλιας (82' Φ. Σοάρες), Α. Ζίβκοβιτς (87' Μουργκ), Ολιβέιρα (76' Τόμας).

ΑΡΗΣ (Άλαν Πάρντιου): Κουέστα, Οντουμπάτζο, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Πίρσμαν, Νταρίντα (79' Καμάτσο), Ετέμπο, Ματέο Γκαρσία, Ιτούρμπε (63' Μανού Γκαρθία), Μαντσίνι, Γκρέι.

Εάν πατήσετε ΕΔΩ, μπορείτε να δείτε τα καλύτερα στιγμιότυπα του ματς.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr

* Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις διαθέσιμοι στο novibet.gr/info/oroi
21+| ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ:ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ.