Ποδόσφαιρο

Super League 2: Ο Μακεδονικός «άλωσε» τη Βέροια [vids]

Πέμπτη, 5 Ιανουαρίου 2023 - 20:12

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης επέστρεψε στις νίκες και πήρε το τρίποντο (2-1) στην Ημαθία με γκολ του πρώην παίκτη της «βασίλισσας» του Βορρά, Σιμόνι.

Super League 2: Ο Μακεδονικός «άλωσε» τη Βέροια [vids]

«Διπλό» στη Βέροια για τον Μακεδονικό. Οι «πράσινοι» της Θεσσαλονίκης επικράτησαν 2-1 στην Ημαθία. Με το «χρυσό» γκολ να έρχεται από έναν πρώην παίκτη της «βασίλισσας» του Βορρά, τον Σιμόνι. Το ματς είχε ενδιαφέρουσα εξέλιξη. Η ομάδα του Γιώργου Αμανατίδη προηγήθηκε δύο φορές, με την τελευταία να είναι καθοριστική μιας και την οδήγησε στο τρίποντο. Αποτέλεσμα που ανέβασε τον Μακεδονικό στην 5η θέση της βαθμολογίας, στο -5 από την πρώτη θέση. Αντίθετα, η Βέροια είναι σε δύσκολη θέση καθώς είναι δέκατη, μόλις 1 βαθμό πάνω από την επικίνδυνη ζώνη στον βόρειο όμιλο της Super League 2.

Σε ένα εκτός έδρας ματς πάντα ένα γρήγορο γκολ από τον φιλοξενούμενο είναι ό,τι καλύτερο. Αυτό έκανε και ο Μακεδονικός. Διότι στο 14' μετά από κόρνερ ο Λεωνιδόπουλος άνοιξε το σκορ (0-1).

Όσο περνούσε η ώρα στο ματς τόσο ισορρόπησε η Βέροια το παιχνίδι. Κατάφερε να ισοφαρίσει στο 39' με την ατομική ενέργεια του Ορφανίδη. Έτσι, το πρώτο ημίχρονο έληξε ισόπαλο 1-1.

Ο Μακεδονικός είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων στο δεύτερο μέρος, με την Βέροια να αφήνει την μπάλα στους φιλοξενούμενους και να παίζει με αντεπιθέσεις. Το ματς ήταν κλειστό, με λιγοστές φάσεις. Ωστόσο, στο 77' ο Σιμόνι με σουτ μέσα από την περιοχή, διαμόρφωσε το 1-2.

Αν και η «βασίλισσα» του Βορρά έψαξε το δεύτερο γκολ, ο Μακεδονικός με σωστή τακτική κράτησε το προβάδισμα και πήρε τη νίκη στην Ημαθία. Στις καθυστερήσεις (90'+1) αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Λισγάρας των φιλοξενούμενων.

ΒΕΡΟΙΑ (Γ. Ματζιαρίδης): Παπαδόπουλος, Μουχάλης (82' Μπούζας), Ντουμάνης (82' Ιωάννου), Στίκας, Μαραγκός, Μασούρας (90'+2 Παπατζίκος), Ορφανίδης (67' Μπλέτσας), Φασίδης, Μπελεβώνης, Μπουκουβάλας, Μπουόλι.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ (Γ. Αμανατίδης): Γουναρίδης, Μπρατσιάνι, Λισγάρας, Σαραγιώτης, Τσουκάνης, Παναγιωτούδης, Λεωνιδόπουλος, Γαρύφαλλος (88' Κοτταρίδης), Τσιλιγγίρης (75' Χασάνογλου), Σάντσεθ (46' Ζαννάκης), Σιμόνι (90'+4 Ταχματζίδης).

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr