Ποδόσφαιρο

Premier League: Με στόφα πρωταθλήτριας η Σίτι [vid]

Παρασκευή, 6 Ιανουαρίου 2023 - 00:06

Οι «πολίτες» νίκησαν 1-0 την Τσέλσι στο «Stamford Bridge» και πλησίασαν στους 5 βαθμούς την πρωτοπόρο Άρσεναλ.

Premier League: Με στόφα πρωταθλήτριας η Σίτι [vid]

Σε ένα ματς που είχε τον χαρακτήρα «τελικού», η Μάντσεστερ Σίτι πέρασε νικηφόρα από το «Stamford Bridge» κόντρα στην Τσέλσι. Νίκησε 1-0 την Τσέλσι και μείωσε τη διαφορά από την πρωτοπόρο της βαθμολογίας Άρσεναλ στους 5 βαθμούς. Η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα ήταν συνολικά καλύτερη από τους «μπλε» και πήρε ένα πολύτιμο τρίποντο για τη συνέχεια και τη «μάχη» για τον τίτλο στην Premier League.

Ωστόσο κομβικό γεγονός ήταν οι δύο τραυματισμοί για την ομάδα του Πότερ που έχασε τόσο τον Στέρλινγκ (5') όσο και τον Πούλισικ (16') με προβλήματα τραυματισμών, με τον προπονητή της ομάδας του Λονδίνου να προχωρά πριν συμπληρωθούν τα πρώτα 20 λεπτά τις αναμέτρησης σε δύο αναγκαστικές αλλαγές. Στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου, αρχικά ο Χάαλαντ στο 38', εν συνεχεία ο Τσουκουεμέκα (σ.σ.: δοκάρι) στο 44' και ο Κανσέλο στο 45' είχαν ευκαιρίες και για τις δύο ομάδες.

Στο δεύτερο μέρος ο ρυθμός του ματς άνοιξε. Στο 51' ο Άκε έστειλε την μπάλα στο δοκάρι με κεφαλιά. Κατόπιν, στο 56' το σουτ του Τιάγκο Σίλβα πέρασε σύριζα από το δεξί δοκάρι. Έτσι, στο 63', ήρθε τελικά το γκολ για την Σίτι. Ο Ντε Μπρόινε πάσαρε στον Γκρίλις, εκείνος γύρισε την μπάλα στον Μάχρεζ που δεν αστόχησε από πλεονεκτική θέση (0-1). Ο Χάαλαντ στο 73' και ο Χολ στο 90'+1 είχε ευκαιρίες για την ομάδα του Μάντσεστερ και του Λονδίνου, αντίστοιχα. Όμως ούτε το 0-2, ούτε το 1-1 έγιναν. Το σφύριγμα της λήξης βρήκε τους περσινούς πρωταθλητές Αγγλίας να πανηγυρίζουν ένα σπουδαίο τρίποντο.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr