Ποδόσφαιρο

Serie A: 8η σερί νίκη της Γιουβέντους, 1-0 την Ουντινέζε (vids)

Σάββατο, 7 Ιανουαρίου 2023 - 21:01

Η Γιουβέντους έστω και αγχωτικά με γκολ του Ντανίλο υπέταξε την Ουντινέζε και ανέβηκε στη δεύτερη θέση πλησιάζοντας την πρωτοπόρο Νάπολι στους τέσσερις βαθμούς (έχοντας ματς περισσότερο).

Serie A: 8η σερί νίκη της Γιουβέντους, 1-0 την Ουντινέζε (vids)

Γιουβέντους με στόφα… πρωταθλήτριας! Με άμυνα που «τσακίζει»… κόκκαλα και τον Ντανίλο σκόρερ λίγο πριν το φινάλε η ομάδα του Μαξ Αλέγκρι λύγισε την Ουντινέζε (1-0) και πήρε την 8η διαδοχική νίκη της, κρατώντας το μηδέν και σε αυτά τα οκτώ παιχνίδια.

Με αυτό το τρίποντο η Γηραιά Κυρία ανέβηκε στους 37 βαθμούς και στο -4 από την πρωτοπόρο Νάπολι, η οποία έχει ματς λιγότερο και ταξιδεύει στον ιταλικό Βορρά την Παρασκευή για το ντέρμπι με τους «παρτενοπέι». Την ίδια ώρα, η αξιόμαχη Ουντινέζε που το πάλεψε αρκετά αλλά δεν είχε τη σωστή επιλογή στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου, έμεινε στους 25 βαθμούς και λίγο πάνω από τη μέση της βαθμολογίας.

Το ματς ήταν φουλ ισορροπημένο, με την Γιουβέντους να στηρίζεται αρκετά στις προσπάθειες και τις εκλάμψεις των Ντι Μαρία, Ραμπιό, ενώ η Ουντινέζε έπαιζε εξαιρετικά στην κόντρα και είχε αιφνιδιάσει τους «μπιανκονέρι». Μάλιστα, κέρδισε αρκετές στατικές μπάλες αλλά δεν εκμεταλλεύτηκε καμία από αυτές με το 0-0 του ημιχρόνου να είναι απολύτως φυσιολογικό και… λογικό.

Μόιζε Κιν, Κόστιτς και Ραμπιό είχαν κακές εκτελέσεις μέσα από την περιοχή στο πρώτο εικοσάλεπτο του δευτέρου μέρους, με τον Μπεκάο να έχει μεγάλη φάση στο 60ο λεπτό για να παγώσει το «Alianz Stadium». Ο Παρέδες στο 65’ έπεσε και φώναξε για πέναλτι, με τον Αλέγκρι να ρίχνει στο ματς και τον Μίλικ και να γεμίζει μεσοεπιθετικά την ομάδα του. Τελικά, μια… άλλη «χρυσή» αλλαγή του Ιταλού τεχνικού έδωσε τη λύση αφού ο Κιέζα που είχε περάσει στον αγωνιστικό χώρο στο δεύτερο μέρος, έφτιαξε έτοιμο γκολ στον Ντανίλο για το 1-0 στο 86ο λεπτό, το οποίο έμεινε ως το φινάλε.

ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ-ΣΑΣΟΥΟΛΟ 2-1

Στις καθυστερήσεις κατάφερε η Φιορεντίνα να λυγίσει την αντίσταση της Σασουόλο και να πάρει τη νίκη με 2-1, στο πρώτο ματς της 17ης αγωνιστικής της Serie A. Η ομάδα της Φλωρεντίας προηγήθηκε με τον Σαπονάρα στο 48ο λεπτό, οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν με εύστοχο πέναλτι του Μπεράρντι (57') και στο 91' οι «βιόλα» έφθασαν στη νίκη με το πέναλτι του Γκονζάλες. Ο Γιώργος Κυριακόπουλος ήταν στον πάγκο της Σασουόλο.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr