Ποδόσφαιρο

La Liga: Νίκη στη Μαδρίτη και +3 για την Μπαρτσελόνα [vids]

Δευτέρα, 9 Ιανουαρίου 2023 - 00:21

Οι «blaugrana» νίκησαν 1-0 την Ατλέτικο το «Wanda Metropolitano» και εκμεταλλεύτηκαν τη σαββατιάτικη ήττα της Ρεάλ.

La Liga: Νίκη στη Μαδρίτη και +3 για την Μπαρτσελόνα [vids]

Δύο αποτελέσματα είναι αυτά που χαρακτήρισαν το πρόγραμμα της 16ης αγωνιστικής την Κυριακή, για το ισπανικό πρωτάθλημα. Το πρώτο ήταν η νίκη της Μπαρτσελόνα στην παραδοσιακή κόντρα με την Ατλέτικο, στη Μαδρίτη. Οι «blaugrana» νίκησαν 1-0. Το «χρυσό» γκολ ήρθε από τον Ντεμπελέ στο πρώτο ημίχρονο. Σωτήρια ήταν η επέμβαση του Αραούχο στο 90'+4, πάνω στη γραμμή, στο πλασέ του Γκριεζμάν.

Η Μπαρτσελόνα πέτυχε και δεύτερο γκολ στο 73' με τον Φεράν Τόρες, αλλά δεν μέτρησε γιατί ήταν σε θέση οφσάιντ. Οι δύο ομάδες ολοκλήρωσαν το ματς με δέκα παίκτες, μιας και στο 90'+2 αποβλήθηκαν για διαπληκτισμό μέσα στη φάση οι Σάβιτς και Φεράν Τόρες. Αυτό, όμως, ουδόλως απασχόλησε την Μπαρτσελόνα, καθώς με τη νίκη αυτή ξέφυγε με τρεις βαθμούς της Ρεάλ (σ.σ.: 41 με 38).

Το δεύτερο αποτέλεσμα με τεράστιο ενδιαφέρον ήταν το τρίποντο που πήρε η Σεβίλλη κόντρα στην Χετάφε. Νίκη για την ομάδα μετά από 6 ματς και τις 15 Οκτωβρίου! Με το αποτέλεσμα αυτό η ομάδα του Χόρχε Σαμπάολι είναι οριακά πάνω από την ζώνη του υποβιβασμού. Επιπλέον, σημαντικές νίκες στη «μάχη» για την τετράδα και την έξοδο στο UEFA Champions League της επόμενης περιόδου πέτυχαν τόσο η Σοσιεδάδ όσο και η Μπέτις. Οι δύο αυτές ομάδες κατέχουν την 3η και την 4η θέση στη βαθμολογία της La Liga.

Αλμερία - Ρεάλ Σοσιεδάδ 0-2

(47' Σίλβα, 52' Σόρλοθ)

Βαγεκάνο - Μπέτις 1-2

(20' Καμέγιο - 7' αυτ. Μπαλιού, 40' Λ. Ενρίκε)

Σεβίλλη - Χετάφε 2-1

(36' Ακούνια, 80' Μιρ - 87' Μαγιοράλ)

Ατλέτικο Μαδρίτης - Μπαρτσελόνα 0-1

(22' Ντεμπελέ)

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr