Ποδόσφαιρο

Coppa Italia: Στα προημιτελικά Ρόμα και Φιορεντίνα [vids]

Παρασκευή, 13 Ιανουαρίου 2023 - 00:23

«Τζιαλορόσι» και «βιόλα» νίκησαν Τζένοα και Σαμπντόρια με το ίδιο σκορ, 1-0, και έβγαλαν εισιτήριο για την 8άδα του κυπέλλου Ιταλίας.

Coppa Italia: Στα προημιτελικά Ρόμα και Φιορεντίνα [vids]

Ένα γκολ, όπως αποδείχθηκε, ήταν αρκετό στο «Olimpico». Η Ρόμα του Ζοζέ Μουρίνιο νίκησε 1-0 την Τζένοα και πέρασε στα προημιτελικά. Εκεί όπου θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού της Νάπολι με την Κρεμονέζε. Οι «τζιαλορόσι» ήταν από την αρχή του ματς καλύτεροι. Είχαν πολλές ευκαιρίες, αλλά το γκολ άργησε λίγο να έρθει.

Ήδη από το 21' είχαν δείξει τις διαθέσεις του, με την ευκαιρία του Άμπραχαμ, όμως ο Μαρτίνες έδιωξε σε κόρνερ. Επίσης, στο 33' το σουτ του Πελεγκρίνι χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι. Ο γκολκίπερ της Τζένοα είπε όχι στον Ντιμπάλα και στο 52'. Τελικά, στο 64' ο Πάολο Ντιμπάλα έκανε μια εξαιρετική ατομική ενέργεια. Μιας και πέρασε τρεις ποδοσφαιριστές της Τζένοα και πλάσαρε τον Μαρτίνες. Στη συνέχεια, οι Ρωμαίοι έκαναν καλή διαχείριση και δεν απειλήθηκαν.

Όσον αφορά στο πρώτο ματς της ημέρας, στο «Artemio Franchi» εκεί η Φιορεντίνα νίκησε 1-0 και απέκλεισε την Σαμπντόρια. Οι «βιόλα» κατάφεραν να σκοράρουν σχετικά νωρίς στην αναμέτρηση. Στο 25' ο Ρανιέρι βρήκε τον Μπαράκ που διέσπασε την άμυνα της ομάδας της Γένοβας και με δυνατό σουτ πέτυχε το γκολ που έκρινε τελικά το ματς. Η Φιορεντίνα σκόραρε άλλη μια φορά.

Στο 38' με τον Γιόβιτς, αλλά ο έλεγχος της φάσης από το VAR έδειξε πώς υπήρχε οφσάιντ. Με αποτέλεσμα αυτό το γκολ να μην μετρήσει. Ο ίδιος απείλησε και στις καθυστερήσεις (45'+1) του πρώτου ημιχρόνου για να σημειώσει το 2-0. Ο Σέρβος ήταν πηγή κινδύνων για την αντίπαλη εστία και άγγιξε το γκολ στο 56' με κεφαλιά. Η Σαμπντόρια ολοκλήρωσε το ματς με δέκα παίκτες, καθώς στο 90'+3 αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Μουρίγιο.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr