Ποδόσφαιρο

Η ΑΕΚ ασταμάτητη στην «Αγιά Σοφιά» [vids]

Κυριακή, 15 Ιανουαρίου 2023 - 17:55

Το σερί νικών της Ένωσης στο γήπεδό της συνεχίστηκε και το απόγευμα της Κυριακής, με το 4-1 κόντρα στον Παναιτωλικό.

Η ΑΕΚ ασταμάτητη στην «Αγιά Σοφιά» [vids]

Στον έναν βαθμό πλησίασε η ΑΕΚ τον Παναθηναϊκό, πριν το ματς των «πράσινων» στα Γιάννινα. Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα κυριάρχησε ολοκληρωτικά κόντρα στον Παναιτωλικό και νίκησε 4-1 για την 18η αγωνιστική. Με το τελικό σκορ να είναι μικρό βάσει της εικόνας του ματς και των ευκαιριών που είχαν οι «κιτρινόμαυροι».

Σε όλα τα ματς που έχει δώσει η ΑΕΚ στην «Αγιά Σοφιά», μπαίνει δυναμικά. Αυτό έκανε και κόντρα στον Παναιτωλικό. Ήδη, στα πρώτα δέκα λεπτά οι «κιτρινόμαυροι» είχαν απειλήσει αρκετές φορές. Ωστόσο, στο 13' ήρθε το γκολ για την Ένωση, με το σουτ του Αραούχο από το ύψος της περιοχής.

Οι ευκαιρίες και μετά το 1-0 ήταν πολλές για την ΑΕΚ, αλλά το γκολ δεν έρχονταν. Ωστόσο, η ομάδα του Αγρινίου δεν είχε απειλήσει με αξιώσεις την εστία του Αθανασιάδη. Τελικά, στο 35' ήρθε και το 2-0 με την κεφαλιά του Γκαρσία.

Όμως, άμεσα ο Παναιτωλικός κέρδισε πέναλτι, στο 38', σε χέρι του Ρότα. Την παράβαση εκτέλεσε εύστοχα ο Πέδρο και μείωσε σε 2-1 (39').

Από εκείνο το σημείο ως τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου, η Ένωση είχε άλλες δύο καλές στιγμές. Οι αριθμοί του πρώτου 45λεπτου ήταν άκρως εντυπωσιακοί με την ΑΕΚ να έχει 9 τελικές, 5 στο τέρμα και κατοχή μπάλας στο 73%!

Μέσα σε τέσσερα λεπτά στο δεύτερο ημίχρονο, η Ένωση τέλειωσε οριστικά το ματς. Μιας και στο 51' ο Πινέδα με κεφαλιά σημείωσε το 3-1.

Επιπλέον, στο 55' ο Άμραμπατ με δυνατό σουτ ανέβασε και άλλο το σκορ, στο 4-1.

Ο Παναιτωλικός εξακολουθούσε να έχει «παθητικό» ρόλο στο ματς. Αυτό ήταν ιδανικό για την ΑΕΚ που δεν σταμάτησε να πιέζει. Επιπλέον, οι ευκαιρίες της Ένωσης διαδέχονταν η μία την άλλη. Αλλά ήταν θέμα υπερβολής στην τελική προσπάθεια. Όλοι θέλησαν να κάνουν το κάτι παραπάνω. Το αποτέλεσμα ήταν να σπαταλήσουν τις φάσεις που δημιούργησαν.

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Ρότα, Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί, Άμραμπατ (72' Φερνάντες), Γιόνσον, Σιμάνσκι, Πινέδα (72' Τσούμπερ), Γκαρσία (72' Φαν Βέερτ), Αραούχο (73' Μάνταλος).

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Γιάννης Αναστασίου): Ανέστης, Αποστολάκης (19' Λιάβας), Λάρσον, Μλάντεν, Χατζηθεοδωρίδης (73' Μόρσεϊ), Μάρτενσον, Ντίας (74' Μπουζούκης), Χουχούμης, Κολοβός (64' Μαλής), Πέδρο, Ξενιτίδης (64' Σενγκέλια).

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr

* Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις διαθέσιμοι στο novibet.gr/info/oroi
21+| ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ:ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ.