Ποδόσφαιρο

Premier League: Η επέλαση της Άρσεναλ [vids]

Κυριακή, 15 Ιανουαρίου 2023 - 20:33

Μεγάλη εκτός έδρας νίκης των «Gunners» στο λονδρέζικο ντέρμπι και +8 από την δεύτερη Μάντσεστερ Σίτι.

Premier League: Η επέλαση της Άρσεναλ [vids]

Ένα ιδανικό Σαββατοκύριακο ήταν αυτό που διανύουμε για την Άρσεναλ. Διότι η ομάδα του Μικέλ Αρτέτα έκανε ένα ακόμη βήμα για τον τίτλο. Νίκησε εκτός έδρας, στο λονδρέζικο ντέρμπι την Τότεναμ και σε συνδυασμό με την ήττα της Σίτι, στο σαββατιάτικο ντέρμπι του Μάντσεστερ με την Γιουνάιτεντ, απέκτησε προβάδισμα 8 βαθμών. Μια πολύ σημαντική διαφορά στη «μάχη» για την κατάκτηση του τίτλου στη φετινή Premier League.

Το Λονδρέζικο ντέρμπι βρήκε νικήτρια την Άρσεναλ. Με δύο γκολ στο πρώτο ημίχρονο, επικράτησε 2-0 της Τότεναμ. Αν και το πρώτο είχε και μια δόση τύχης. Στο 14', ο Σάκα κινήθηκε από τα δεξιά και έκανε το σουτ. Η μπάλα, όμως, είχε φάλτσα και ο Γιορίς στην προσπάθειά του να διώξει, την έστειλε στα δίχτυα της ομάδας του. Δηλαδή, με αυτογκόλ ήρθε το 1-0 για τους «Gunners».

Στο 25' ο Πάρτεϊ σημάδεψε το δοκάρι. Επιπλέον, στο 36' ο Όντεγκαρντ με δυνατό σουτ εκτός περιοχής, έστειλε την μπάλα την μπάλα στην αριστερά γωνία του Γιορίς που δεν μπόρεσε να αντιδράσει, για το 0-2. Από την άλλη, ο Ράμσντεϊλ ήταν εξαιρετικός. Έκανε τεράστια επέμβαση στο σουτ του Σον στο 18', σε κεφαλιά του Κέιν στο 45'+3, όπως και στο σουτ του Σεσενιόν στο 52'!

Στο «St James' Park» η Φούλαμ απώλεσε μεγάλη ευκαιρία για να πάρει το προβάδισμα. Μιας και στο 68' κέρδισε πέναλτι. Όμως, ο Μίτροβιτς αστόχησε από την «άσπρη βούλα». Έτσι, ο Άιζακ σκόραρε στο 89' και έδωσε στην Νιούκαστλ τη νίκη με 1-0. Αποτέλεσμα που την διατήρησε στην 3η θέση της βαθμολογίας.

Νίκη και για την Τσέλσι στο Λονδίνο. Επικράτησε 1-0 της Κρίσταλ Πάλας με το «χρυσό» γκολ του Χάβερτζ στο 64'.

Νιουκάστλ - Φούλαμ 1-0

(89' Άισακ)

Τσέλσι - Κρίσταλ Πάλας 1-0

(64' Χάβερτζ)

Τότεναμ - Άρσεναλ 0-2

(14' αυτ. Γιορίς, 36' Όντεγκααρντ)

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr