Ποδόσφαιρο

SUPERCOPA: «Blaugrana» θρίαμβος στο clasico του Ριάντ [vids]

Κυριακή, 15 Ιανουαρίου 2023 - 23:05

Η Μπαρτσελόνα ήταν καλύτερη από τους «merengues» και πανηγύρισε τον τίτλο, νικώντας 3-1 στον τελικό.

SUPERCOPA: «Blaugrana» θρίαμβος στο clasico του Ριάντ [vids]

Ο πρώτος τίτλος της χρονιάς στην Ισπανία κατέληξε στην Μπαρτσελόνα. Οι «blaugrana» νίκησε 3-1 την Ρεάλ Μαδρίτης και κατέκτησε το Supercopa για 14η φορά στην ιστορία της, το συγκεκριμένο τίτλο. Ο τελικός, όπως και όλοι οι αγώνες, έγιναν στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας. Με την ομάδα του Τσάβι να κατακτά τον τίτλο, νικώντας 3-1 τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Η νίκη της Μπαρτσελόνα ήταν 100% δίκαια. Διότι από την αρχή ως το φινάλε του τελικού ήταν καλύτερη από τη Ρεάλ Μαδρίτης. Από την αρχή είχαν δείξει οι Καταλανοί τις διαθέσεις τους.

Στο πρώτο τέταρτο είχαν διπλή μεγάλη φάση, με το δοκάρι του Λεβαντόφσκ και τον Μπαλντέ να αστοχεί στη συνέχεια. Η Ρεάλ «απάντησε» με την κεφαλιά του Μπενζεμά στο 19'.

Τελικά, στο 33' ήρθε το γκολ. Η πάσα του Λεβαντόφσκι για τον Γκάβι ήταν εξαιρετική και ο τελευταίος άνοιξε το σκορ (1-0).

Με το ημίχρονο να λήγει με ένα ακόμη γκολ. Ξανά για την Μπαρτσελόνα με τους ίδιους πρωταγωνιστές. Ο Γκάβι την πάσα, ο Λεβαντόφσκ το γκολ και 2-0.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τον Κουρτουά να σταματά τον Ντεμπελέ στο 51'. Το ίδιο έγινε και στο 55' με πρωταγωνιστές στη φάση τον Λεβαντόφσκι και τον Κουρτουά.

Οι Καταλανοί συνέχισαν το… πάρτι και στο 69' ήρθε το τρίτο γκολ. Πάσα του Γκάβι, σουτ και Πέδρι και 3-0.

Στο διάστημα ως το φινάλε είχαν και οι δύο ομάδες τις στιγμές τους. Ωστόσο ο Τερ Στέγκεν και ο Κουρτουά έκαναν μεγάλες επεμβάσεις.

Όμως το γκολ ήρθε τελικά στο 90'+3. Με τον Μπενζεμά να σκοράρει για την Ρεάλ Μαδρίτης και να διαμορφώνει το τελικό 3-1 υπέρ της Μπαρτσελόνα.

Αλλά πέραν του γκολ της τιμής, δεν άλλαξε κάτι. Η Μπαρτσελόνα κατέκτησε τον τίτλο και δείχνει πώς έχει βρει το δρόμο της.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr