Ποδόσφαιρο

Liga Portugal: Η «μάχη» του τίτλου «φούντωσε» [vids]

Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου 2023 - 00:54

Ισοπαλία στο ντέρμπι της Λισαβόνας και η Πόρτο πλησίασε στους 5 βαθμούς την κορυφή της βαθμολογίας.

Liga Portugal: Η «μάχη» του τίτλου «φούντωσε» [vids]

Νέα δεδομένα στο πορτογαλικό πρωτάθλημα. Η 16η αγωνιστική δεν έβγαλε είδηση. Υπό την έννοια πώς δεν νίκησε η Μπενφίκα για να ξεφύγει κι άλλο στη βαθμολογία. Η αλήθεια είναι ότι με το αποτέλεσμα αυτό, η Μπράγκα πλησίασε στους 4 βαθμούς και η Πόρτο στους 5.

Γιατί; Διότι στο ντέρμπι της Λισαβόνας, οι «αετοί» έμειναν στο 2-2 με τα «λιοντάρια». Σε μια αναμέτρηση που η Σπόρτινγκ προηγήθηκε δύο φορές και η Μπενφίκα ισοφάρισε αντίστοιχα.

Το γεγονός αυτό εκμεταλλεύτηκε η Πόρτο που μείωσε τη διαφορά από την πρώτη θέση στους 5 βαθμούς (σ.σ.: 41 με 36). Καθώς δεν συνάντησε πρόβλημα και νίκησε με χαρακτηριστική άνεση, 4-1 την Φαμαλικάο.

Επιπλέον, σε ένα ματς με… άρωμα Ευρώπης, Τσάβες και Αρούκα έμεινε στο 1-1. Αν είχε υπάρξει νικητής, αυτός θα ήταν πιο κοντά στην πρώτη πεντάδα. Όλη η δουλειά, πάντως, έγινε από την «άσπρη βούλα» καθώς και τα δύο γκολ προήλθαν από πέναλτι.

Τσάβες - Αρούκα 1-1

(17' πέν. Στ. Βιτόρια - 78' πέν. Ζοάο Μπάσο)

Μπενφίκα - Σπόρτινγκ 2-2

(37', 64' Ράμος - 27' αυτ. Μπαχ, 53' πέν. Πέδρο Γκονσάλβες)

Πόρτο - Φαμαλικάο 4-1

(10', 21' Γκαλένο, 42' Οτάβιο, 48' Ταρεμί - 52' Φόντε)

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr