Ποδόσφαιρο

Ερυθρόλευκο προβάδισμα, η πρόκριση στο «Κλ. Βικελίδης» [vids]

Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου 2023 - 20:53

Ο Ολυμπιακός νίκησε 1-0 με το γκολ του Γκάρι Ροντρίγεκες, αλλά ο Άρης κέρδισε τις εντυπώσεις στο «Γ. Καραϊσκάκης», με τη ρεβάνς να προμηνύεται συναρπαστική.

Ερυθρόλευκο προβάδισμα, η πρόκριση στο «Κλ. Βικελίδης» [vids]

Λίγες ημέρες μετά το 1-0 του πρωταθλήματος, ο Ολυμπιακός νίκησε τον Άρη με το ίδιο σκορ και στο Κύπελλο Ελλάδας. Ο πρώτος προημιτελικός ανάμεσα στους «ερυθρόλευκους» και τους «κίτρινους» βρήκε νικήτρια την ομάδα του Μίτσελ, αλλά εκείνη του Πάρντιου κέρδισε τις εντυπώσεις. Κάτι που σημαίνει πώς ο επαναληπτικός της επόμενης εβδομάδας στη Θεσσαλονίκη θα έχει τεράστιο ενδιαφέρον, με την πρόκριση να είναι ανοικτή.

Ο Ολυμπιακός έδειξε να έχει θέματα στο πρώτο κομμάτι του ματς, ενώ ο Άρης έδειξε καλά διαβασμένος ξανά. Με αποτέλεσμα να περιορίσει τους «ερυθρολεύκους», παρότι ο Μίτσελ είχε αλλάξει τη διάταξη της ομάδας του. Είναι χαρακτηριστικό πώς στην αρχή του ματς, οι Θεσσαλονικείς ήταν περισσότερο απειλητικοί. Με τον Καμαρά, στο 5', να μην προλαβαίνει την μπάλα για το 0-1.

Επίσης, στο 18' ο Ιτούρμπε με κεφαλιά πέτυχε το 0-1, αλλά το γκολ δεν μέτρησε καθώς υπήρχε οφσάιντ του Καμαρά.

Κόντρα στη ροή του ματς, δηλαδή με τον Άρη να έχει τις περισσότερες φάσεις, ο Ολυμπιακός πήρε… κεφάλι στο σκορ. Με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα, ο Ανδρούτσος έκανε μια εξαιρετική ατομική ενέργεια, γύρισε την μπάλα από τα αριστερά και ο Γκάρι Ροντρίγκες από το κέντρο της περιοχής, πλάσαρε εύστοχα για το 1-0.

Τα σχέδια του Άλαν Πάρντιου άλλαξαν λίγο αργότερα. Διότι ο Αμπουμπακάρ Καμαρά αντιμετώπισε πρόβλημα τραυματισμού και αποχώρησε αναγκαστικά. Στις αρχές του δευτέρου μέρους, οι «ερυθρόλευκοι» έφτασαν κοντά στο 2-0. Ο Χουάνγκ σούταρε, η μπάλα κόντραρε και στρώθηκε στον Ελ Αραμπί, αλλά εκείνος δεν κατάφερε να νικήσει τον Κουέστα (56').

Με την πάροδο του χρόνου ο Ολυμπιακός έδειξε περισσότερο να ενδιαφέρεται να διατηρήσει αυτό το 1-0. Ουσιαστικά ήταν λες και έπαιζε με τη «φωτιά». Αλλά τελικά δεν «κάηκε». Ούτε στη φάση του 79' όταν ο Γκρέι γύρισε την μπάλα από τα αριστερά, με τον Καμάτσο να στέλνει την μπάλα στο αριστερό δοκάρι του Τζολάκη.

Ούτε, όμως, και στο 80' όταν η κεφαλιά του Μπράμπετς οδήγησε τον Τζολάκη σε μεγάλη επέμβαση.

Στο φινάλε της αναμέτρησης, ο Ολυμπιακός είχε δύο φάσεις με τον Μπουχαλάκη. Η πρώτη σε κεφαλιά μετά τη σέντρα του Χάμες και η δεύτερη μετά τη συνεργασία με τον Μασούρα, αλλά καμία εκ των δύο δεν κατέληξε στα δίχτυα.

Με τον Άρη να έχει την τελευταία φάση στο ματς, στο 90'+6, με τον Ετέμπο. Ωστόσο το σουτ που επιχείρησε από το ύψος της μεγάλης περιοχής, πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι της εστίας του Τζολάκη.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μίτσελ): Τζολάκης, Ανδρούτσος (65' Ρέαμπτσιουκ), Ρέτσος, Ντόη, Βρουσάι (80' Μπουχαλάκης), Κασάμι (65' Χάμες Ροντρίγκες), Ινμπέομ Χουάνγκ, Σαμασέκου, Μασούρας, Γκάρι Ροντρίγκες (69' Ροντινέι), Ελ Αραμπί (69' Μπακαμπού).

ΑΡΗΣ (Άλαν Πάρντιου): Κουέστα, Οντουμπάτζο (46' Εμπακατά), Μαζικού, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Νταρίντα, Ματέο Γκαρσία (46' Καμάτσο), Ετέμπο, Μαντσίνι (68' Ντουκουρέ), Ιτούρμπε (65' Πάλμα), Καμαρά (35' Γκρέι).

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr

* Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις διαθέσιμοι στο novibet.gr/info/oroi
21+| ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ:ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ.