Ποδόσφαιρο

Coppa Italia: «Μίλησαν» οι έδρες [vids]

Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου 2023 - 00:32

Γιουβέντους, Λάτσιο και Αταλάντα πέρασαν στα προημιτελικά του ιταλικού Κυπέλλου με νίκες στα γήπεδά τους.

Coppa Italia: «Μίλησαν» οι έδρες [vids]

Τρία στα τρία έκαναν οι γηπεδούχοι στα ματς της Πέμπτης, στο Κύπελλο Ιταλίας. Μιας και Αταλάντα, Λάτσιο και Γιουβέντους αξιοποίησαν τον παράγοντα έδρα. Έτσι πήραν το εισιτήριο για την προημιτελική φάση του Coppa Italia.

Την αρχή έκανε η Αταλάντα. Η ομάδα του Μπέργκαμο μετά τα 8 γκολ στο πρωτάθλημα, έβαλε 5 στο Κύπελλο. Η Σπέτσια είχε ανάλογη… τύχη με αυτή τη Σαλερνιτάνα. Διότι δέχθηκε επίσης πολλά γκολ από τους «μπεργκαμάσκι». Ωστόσο το πρώτο ημίχρονο ήταν άκρως συναρπαστικό. Με τα δύο γκολ του Λούκμαν (10' και 12') αλλά και την… απάντηση του Έκνταλ (14') το σκορ ήταν 2-1 πριν συμπληρωθεί το πρώτο τέταρτο.

Άλλα δύο, ένα από κάθε πλευρά, για το 3-2 στο πρώτο 45λεπτο. Ο Χάτερμπερ (26') για τους γηπεδούχους, ο Βέρντε (38') για τους φιλοξενούμενους. Όμως στο δεύτερο ημίχρονο το ματς δεν ήταν αμφίρροπο. Στο 72' ο Χόϊλουντ και στο 90' το αυτογκόλ του Αμπάντου, διαμόρφωσαν το τελικό 5-2.

Αντίθετα, στη Ρώμη δεν δικαιώθηκαν όλα τα προγνωστικά. Ο κόσμος περίμενε πολλά γκολ. Όμως ένα σημειώθηκε και ήταν αρκετό για τους «λατσιάλι». Το πέτυχε ο Φελίπε Άντερσον στο 33' και ήταν αυτό που διαμόρφωσε το 1-0 της Λάτσιο κόντρα στην Μπολόνια.

Επιπλέον, στο βραδινό ματς, η Γιουβέντους επικράτησε 2-1 της Μόντσα. Στο 8' ο Κιν και στο 24' ο Βαλότι σκόραραν τα δυο πρώτα γκολ του ματς, για το ισόπαλο 1-1 του ημιχρόνου. Αλλά στο δεύτερο μέρος και πιο συγκεκριμένα στο 78' ο Κιέζα σημείωσε το 2-1 και έστειλε τους «μπιανκονέρι» στην 8άδα του Coppa Italia.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr