Ποδόσφαιρο

Μεγάλη ανατροπή της ΑΕΚ στη Νεάπολη [vids]

Κυριακή, 22 Ιανουαρίου 2023 - 18:16

Νίκησε 2-1 τον Ιωνικό με γκολ από τους Βίντα (82') και Τσούμπερ (90'+2). Ο Σεμπά είχε ανοίξει το σκορ στο 38'.

Μεγάλη ανατροπή της ΑΕΚ στη Νεάπολη [vids]

Ανατροπή της Ένωσης στη Νεάπολη και -1 από τον Παναθηναϊκό, πριν τη σέντρα στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ. Η ΑΕΚ βρέθηκε πίσω στο ημίχρονο, στο ματς με τον Ιωνικό. Ωστόσο με δύο γκολ μετά το 82' κατάφερε να γυρίσει το ματς και να πάρει ένα πολύτιμο τρίποντο για τη συνέχεια.

Το ματς στη Νεάπολη ήταν συναρπαστικό. Διότι ο Ιωνικός πάλεψε από την αρχή ως το φινάλε. Είχε τις ευκαιρίες του. Στο 17' μάλιστα πέτυχε γκολ με τον Γούλερι, αλλά στην αρχή της φάσης ο Σεμπά ήταν οφσάιντ.

Η ΑΕΚ είχε επίσης τις ευκαιρίες της. Αλλά ο Ιωνικός είχε μια ακόμη μεγάλη φάση, διότι στο 22' ο Κάνιας σούταρε από μακριά και η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Αθανασιάδη.

Η πίεση του Ιωνικού απέδωσε καρπούς. Μιας και στο 38' ο Φαντιγκά πάσαρε για τον Σεμπά, που απέφυγε τον Μουκουντί και πέτυχε το 1-0.

Στο δεύτερο μέρος και οι δύο ομάδες έψαξαν το γκολ. Στο 46' ο Χουτεσιώτης σταμάτησε τον Χατζησαφί, ενώ στο 56' ο Φαν Βέερτ δεν κατάφερε να σκοράρει από κοντά, σε δύο χρόνους. Η κίνηση του Αλμέιδα στο 73' να ρίξει στο ματς τους Τσούμπερ και Μάνταλο. Μεγάλη φάση του Ιωνικού στο 78' με Γούλερι και Ρουμπουλάκου.

Όμως, στο 82' το γκολ ήρθε. Κόρνερ του Φερνάντες, κεφαλιά του Βίντα και 1-1.

Με το σκορ ισόπαλο και το ματς να μπαίνει στην τελική του ευθεία, η ΑΕΚ κυνήγησε τη νίκη. Έτσι στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων (90'+2) ο Μάνταλος έβγαλε κάθετη πάσα στον Τσούμπερ που νίκησε τον Χουτεσιώτη. Το αποτέλεσμα ήταν να γίνει το 1-2 που έδωσε στην ΑΕΚ μια πολύ μεγάλη νίκη στη Νεάπολη, με ανατροπή.

ΙΩΝΙΚΟΣ (Δημήτρης Σπανός): Χουτεσιώτης, Βαλεριάνος, Τσιγκρίνσκι, Σόουζα (50' Αντούνες), Ρομαό, Μύγας, Σάκιτς, Κάνιας, Φαντιγκά (76' Ρουμπουλάκου), Σεμπά, Γούλερι (88' Μάντζης).

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Χατζισαφί, Μουκουντί, Βίντα, Ρότα, Σιμάνσκι (63' Φερνάντες), Γιόνσον, Άμραμπατ (74' Τσούμπερ), Πινέδα (74' Μάνταλος), Αραούχο, Φαν Βέερτ (63' Γκατσίνοβιτς).

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr

* Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις διαθέσιμοι στο novibet.gr/info/oroi
21+| ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ:ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ.