Ποδόσφαιρο

Premier League: Οιωνός τίτλου για την Άρσεναλ [vids]

Κυριακή, 22 Ιανουαρίου 2023 - 20:32

Οι «Gunners» νίκησαν 3-2 την Μάντσεστερ Σίτι στο Λονδίνο με το «χρυσό» γκολ του Ενκέτια στο 90' και διατήρησαν το +5 από την Σίτι.

Premier League: Οιωνός τίτλου για την Άρσεναλ [vids]

Υπάρχουν γκολ που κρίνουν ματς. Όπως αυτό που πέτυχε στο 90' του ματς Άρσεναλ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, στο «Emirates» ο Ενκέτια. Αλλά υπάρχουν και γκολ που κρίνουν τίτλους. Ενδεχομένως, αν οι «Gunners» κατακτήσουν τελικά τη φετινή Premier League, αυτό του νεαρού επιθετικού της ομάδας του Αρτέτα ενδέχεται να μπει σε αυτή την κατηγορία.

Διότι δεν ήταν μόνο ότι χάρισε τη νίκη στους Λονδρέζους, στο ντέρμπι κορυφής με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Αλλά απέτρεψε μια ισοπαλία που θα έριχνε το προβάδισμα από τη Σίτι στους 3 βαθμούς. Όμως, τώρα η Άρσεναλ διατήρησε το +5 από τους «πολίτες» του Γκουαρδιόλα.

Ωστόσο, η αναμέτρηση στην αγγλική πρωτεύουσα ήταν ματς με συναρπαστική εξέλιξη και συγκλονιστικό φινάλε. Η Γιουνάιτεντ προηγήθηκε με τον Ράσφορντ, οι «Gunners» το γύρισαν με Ενκέτια και Σάκα. Εν συνεχεία, ο Μαρτίνες ισοφάρισε σε 2-2, για να έρθει το δεύτερο γκολ του Ενκέτια στο φινάλε, που έκρινε το ματς (3-2).

Όπως προαναφέραμε, η Άρσεναλ διατήρησε με τη νίκη αυτή το +5 από την Σίτι. Η άλλη ομάδα του Μάντσεστερ με τον εκπληκτικό Χάαλαντ να κάνει χατ τρικ, νίκησε 3-0 την Γουλβς και παραμένει στο «κυνήγι» της Άρσεναλ. Επιπλέον, στο τρίτο ματς της Κυριακής στην Premier League, Λιντς και Μπρέντφορντ έμειναν στο 0-0. Με τους φιλοξενούμενους να χάνουν την ευκαιρία να «πατήσουν» στην έκτη θέση του πρωταθλήματος.

Λιντς - Μπρέντφορντ 0-0

Μάντσεστερ Σίτι - Γουλβς 3-0

(40', 50' πέν., 54' Χάαλαντ)

Άρσεναλ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 3-2

(24', 90' Ενκέτια, 53' Σάκα - 17' Ράσφορντ, 59' Μαρτίνες)

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr