Ποδόσφαιρο

Σημαντικές νίκες για ΑΠΟΕΛ και Νέα Σαλαμίνα [vids]

Κυριακή, 22 Ιανουαρίου 2023 - 23:37

Η ομάδα του Μιλόγεβιτς παραμένει σε τροχιά τίτλου, ενώ εκεί του Πουρσαϊτίδη μπήκε στο τροχιά Ευρώπης.

Σημαντικές νίκες για ΑΠΟΕΛ και Νέα Σαλαμίνα [vids]

Στον ένα βαθμό πλησίασε και πάλι ο ΑΠΟΕΛ την ΑΕΚ Λάρνακας στη βαθμολογία. Οι «γαλαζοκίτρινοι» επικράτησαν 2-0 του Ακρίτα Χλώρακας και πάνε με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία στο προσεχές ντέρμπι, στην «Arena» της Λάρνακας την άλλη εβδομάδα. Ο ΑΠΟΕΛ είχε δοκάρι στο 5' με την κεφαλιά του Κβιλιτάια. Το χέρι του Γαβριήλ και το πέναλτι που κέρδισαν οι γηπεδούχοι, άλλαξε τα δεδομένα στο «ΓΣΠ». Ο Κβιλιτάια ευστόχησε στο 60' σε πέναλτι και πέτυχε το 1-0. Με τον Δώνη να σκοράρει στο 64' για το 2-0. Ωστόσο τραυματίστηκε και είναι αμφίβολος για το ντέρμπι της Λάρνακα.

ΑΠΟΕΛ (Βλάνταν Μιλόγεβιτς): Μπέλετς, Σούσιτς, Καρώ, Ντβάλα, Γουίλερ, Εντονγκαλά (56' Δώνης, 66' Σατσιάς), Νταουσβίλι, Σαρφό, Μαρκίνιος (56' Εφραίμ), Ντάλσιο (56' Μπεν), Κβιλιτάια (84' Ηλία).

ΑΚΡΙΤΑΣ ΧΛΩΡΑΚΑΣ (Μπρούνο Ακράποβιτς): Περντρέου, Πογκέν (74' Σαραβάνια), Ντραμέ, Κόρατς, Κονέ, Άμπραχαμ, Εράσο (71' Κλεμέντε), Μεντίμορετς, Γαβριήλ, Πικής (53' Βασκό), Αμντουσαλάμοφ (71' Ζουνίνιο).

Στο στάδιο «Αμμόχωστος Επιστροφή» η Νέα Σαλαμίνα έκανε την έκπληξη. Νίκησε 2-1 την Ομόνοια και βλέπει… εξάδα και Ευρώπη. Το πιο ενδιαφέρον είναι πώς το προσφυγικό σωματείο έκανε το 2/2 κόντρα στην Ομόνοια φέτος. Μιας και είχε νικήσει και 1-0 στον πρώτο γύρο, στο «ΓΣΠ». Με τους «πράσινους» να χάνουν μετά από τέσσερις διαδοχικές νίκες.

Στο 41' η Νέα Σαλαμίνα βγήκε στην αντεπίθεση με τον Στεργίου να σεντράρει και τον Ντορεγκαράι, με κεφαλιά, να ανοίγει το σκορ (1-0). Η Ομόνοια πάλεψε για να φέρει το ματς στα ίσα. Το πέτυχε στο 82' με τον Μπέζους να περνά την κάθετη πάσα για τον Κακουλλή που ισοφάρισε σε 1-1. Ωστόσο τρία λεπτά αργότερα (85') ο Τιάγκο, ο πρώην Βραζιλιάνος της Ομόνοιας, με απευθείας εκτέλεση φάουλ διαμόρφωσε το 2-1 και έδωσε μια πολύ μεγάλη νίκη στη Νέα Σαλαμίνα.

ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ (Σάββας Πουρσαϊτίδης): Μελισσάς, Σεργίου, Άδωνη, Ντάτκοβιτς, Ντιακιτέ, Οφόρι, Καρλίτος, Μάντζεκ (88′ Μαργκάσα), Τσίκο (79′ Τιάγκο), Μποτεάκ (69′ Σαλάλιχ), Ντορεγκαράι (79′ Τολεμές).

ΟΜΟΝΟΙΑ (Γιανίκ Φερέρα): Ουζόχο, Ψάλτης (46′ Μάθιους), Μίλετιτς, Λανγκ (57′ Γιούστε), Κίτσος (72′ Λέτσγιακς), Μπασιρού (57′ Μπέζους), Ντίσκερουντ, Μπρούνο, Λοΐζου (57′ Ανσαριφάντ), Μπάρκερ, Κακουλλής.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr