Ποδόσφαιρο

Ο Άρης «αφεντικό» στο ντέρμπι της Λεμεσού [vids]

Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου 2023 - 21:51

Νίκησε 3-1 τον Απόλλωνα και είναι στο +5 από τον συμπολίτη του. Η Ανόρθωση 1-0 την ΕΝΠ.

Ο Άρης «αφεντικό» στο ντέρμπι της Λεμεσού [vids]

Το μεγάλο ντέρμπι της Λεμεσού για την 20ή αγωνιστική του κυπριακού πρωταθλήματος είχε θριαμβευτή. Αυτός ήταν ο Άρης. Η «Ελαφρά Ταξιαρχία» νίκησε 3-1 και είναι στο +5 από τον Απόλλωνα. Στο ματς που διεξήχθη στο «Alfamega» ο Απόλλων ξεκίνησε πιο δυνατά. Είχε πολλές ευκαιρίες στα πρώτα λεπτά, με αποκορύφωμα το δοκάρι του Ουάρντα (6'). Ο Άρης ισορρόπησε σταδιακά το ματς και στο 19' σκόραρε με τον Γκομίς, αλλά το τέρμα δεν μέτρησε μιας και ήταν οφσάιντ όπως έδειξε το VAR.

Στο 29' ο Κακόριν πέτυχε το 1-0, μετά την ασυνεννοησία των Πεϊμπέρν και Γιοβάνοβιτς και το κλέψιμό του. Στο 45' η τύχη ήταν με το μέρος της «Ελαφράς Ταξιαρχίας» που κατάφερε να φτάσει στο 2-0 με τον Στεπίνσκι. Το αυτογκόλ του Μπρόρσον στο 71' μετά την ατομική ενέργεια και το σουτ του Ζράντι έγινε το 2-1. Αλλά, στο 82' ο Κακόριν ήταν εύστοχος από την «άσπρη βούλα» και διαμόρφωσε το τελικό 3-1.

ΑΡΗΣ ΛΕΜΕΣΟΥ (Αλεξέι Σπιλέφσκι): Βανά, Γιαγκό, Μπρόρσον, Μουσούντα, Πηλέας (62' Μποάκι), Σόκε, Στρούσκι (57' Μπράουν), Μπένγκτσον (85' Ντελμίρο), Κακόριν, Γκομίς (57' Μαγιαμπέλα), Στεπίνσκι (57' Μπαμπίκα).

ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥ (Κωνσταντίνος Μακρίδης): Α. Γιοβάνοβιτς, Φιλιώτης, Β. Γιοβάνοβιτς (65' Αρτυματάς), Πεϊμπέρν (83' Γιόστεν), Χαμάς, Βα (65' Ζράντι), Σπόλιαριτς, Σαχάρ, Ουάρντα (83' Ίλιεφ), Πίττας (76' Ντιγκινί), Χέντι.

Μετά από 57 ημέρες η Ανόρθωση κατάφερε να φτάσει και πάλι στη νίκη. Στο ματς του «Αντώνης Παπαδόπουλος» επικράτησε 1-0 της Ένωσης Νέων Παραλιμνίου. Μετά από πέντε ήττες και δύο ισοπαλίες έφτασε ξανά σε νικηφόρο αποτέλεσμα. Το μοναδικό γκολ του ματς πέτυχε ο Κορτές, στη δεύτερη του συμμετοχή με τη φανέλα της «Κυρίας» και πρώτη στην ενδεκάδα. Μετά τη σέντρα του Αντωνίου, έπιασε το γυριστό σουτ στο 34' και χάρισε τους 3 πόντους στο προσφυγικό σωματείο.

ΑΝΟΡΘΩΣΗ (Βέσκο Μιχαϊλοβιτς): Λόρια, Αντωνίου, Μπαϊσίνιο, Χαρογιάν, Κορέια (78' Αντωνιάδης), Φερέιρα (64' Eμπραλίντζε), Τεχέρα (71' Πάντσεον), Σαμπό, Παρούτης (78' Κορρέα), Ιωάννου, Αντονίν (71' Χριστοφή).

ΠΑΡΑΛΙΜΝΙ (Μαρίνος Σατσιάς): Κόστιτς, Κόρσια, Ντρέκσα, Πολυκάρπου, Λόπεθ (59' Βούκσεβιτς), Γεβρέμοβιτς, Μέιρα (84' Μαυρουδής), Κωνσταντίνου (84' Λαμί), Λουσέρο, Ντιαβαρά, Ρουσιάς (66' Βουτσένοβιτς).

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr