Ποδόσφαιρο

Η ΑΕΚ νίκησε και στις Σέρρες [vids]

Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου 2023 - 20:54

Η πρόκριση είχε τελειώσει μετά το 3-0 στην «OPAP Arena», αλλά η Ένωση νίκησε 3-1 τον Πανσερραϊκό και στο δεύτερο προημιτελικό.

Η ΑΕΚ νίκησε και στις Σέρρες [vids]

Θέμα πρόκρισης δεν… έπαιζε στον επαναληπτικό της ΑΕΚ με τον Πανσερραϊκό. Μιας και το 3-0 των «κιτρινόμαυρων» από την πρώτη αναμέτρηση στην «OPAO Arena» είχε ξεκαθαρίσει τα πράγματα. Η Ένωση, δηλαδή, είχε βγάλει εισιτήριο για τα ημιτελικά του Κυπέλλου από το πρώτο ματς. Ωστόσο, παρά τις αλλαγές που έκανε ο Ματίας Αλμέιδα, η ομάδα του πέτυχε και δεύτερη νίκη. Επικράτησε 3-1 στις Σέρρες με τον Μάνταλο να επιβεβαιώνει την καλή του κατάσταση, καθώς πέτυχε δύο γκολ. Πλέον, η ΑΕΚ περιμένει τον αντίπαλό της στην ημιτελική φάση. Δηλαδή είτε τον Ολυμπιακό, είτε τον Άρη.

Αν και ο Αργεντινός προπονητής της ΑΕΚ έκανε αρκετές αλλαγές στην ενδεκάδα, η ομάδα του είχε από την αρχή καλό αγωνιστικό ρυθμό. Το έδειξε από την αρχή στο ματς. Διότι μέσα στο πρώτο δεκάλεπτο απείλησε δύο φορές. Οι φάσεις αρκετές μπροστά από την εστία του Κατσίκα. Τελικά, στο 21' ήρθε το 0-1.

Μια φάση αποτέλεσμα συνεργασίας ανάμεσα σε Γκατσίνοβιτς, Τσούμπερ και Μάνταλο, με τον Έλληνα μεσοεπιθετικό να σκοράρει μέσα από την περιοχή (0-1). Ως το φινάλε του πρώτου μέρους, η Ένωση είχε και άλλες φάσεις, ενώ ο Πανσερραϊκός μόλις μία. Στο 31' με τη σέντρα-σουτ του Παντεκίδη.

Το δεύτερο ημίχρονο άνοιξε με γκολ. Καθώς στο 49' ο Κολομπίνο, έδωσε δεξιά στον Σαΐντ, εκείνος γύρισε το δεύτερο δοκάρι και ο Κατσαντώνης με σουτ στην κίνηση ισοφάρισε σε 1-1.

Άμεση «απάντηση» και νέο προβάδισμα για την ΑΕΚ. Δύο λεπτά αργότερα, η σέντρα του Σιντιμπέ ήταν ιδανική, για να τελειώσει ο Μάνταλος -ξανά- τη φάση με κεφαλιά για το 1-2.

Ο ρυθμός έπεσε στη συνέχεια, με τις δύο ομάδες να έχουν κατά νου και τις αναμετρήσεις πρωταθλήματος που έπονται. Αλλά είχε ένα ακόμη γκολ η αναμέτρηση. Μιας και στο 80' ο Κοσίδης πάσαρε στον Μαχαίρα και εκείνος με σουτ εκτός περιοχής, έστειλε την μπάλα δοκάρι και μέσα για το τελικό 1-3.

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ (Παύλος Δερμιτζάκης): Κατσίκας, Λυμπεράκης, Παντεκίδης, Γιανναράκης, Ζέρης, Κολομπίνο (73' Στίνα), Στάικος (61' Θυμιάνης), Σοφιανός (82' Σιόντης), Κατσαντώνης, Μούργος (73' Μασκανάκης), Σαΐντ (61' Κανίς).

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Σιντιμπέ, Τζαβέλλας, Μήτογλου, Ραντόνια, Γαλανόπουλος (67' Φράνσον), Μάνταλος, Γκατσίνοβιτς (67' Αραούχο), Φερνάντες (62' Μαχαίρας), Τσούμπερ, Φαν Βέερτ (67' Κοσίδης).

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr

* Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις διαθέσιμοι στο novibet.gr/info/oroi
21+| ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ:ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ.