Ποδόσφαιρο

Ο Ντεμπελέ το έβαλε, ο Τερ Στέγκεν το κράτησε [vids]

Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου 2023 - 01:34

Στα ημιτελικά του Copa del Rey η Μπαρτσελόνα, 1-0 την Σοσιεδάδ. Αποκλεισμός για τη Σεβίλλη,

Ο Ντεμπελέ το έβαλε, ο Τερ Στέγκεν το κράτησε [vids]

Το εισιτήριο για την 4άδα του ισπανικού Κυπέλλου εξασφάλισε η Μπαρτσελόνα. Οι «blaugrana» νίκησαν 1-0 στο «Camp Nou» τη Σοσιεδάδ και πήραν το εισιτήριο για τα ημιτελικά της διοργάνωσης. Με τον Ντεμπελέ να σημειώνει στο 52' το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης. Από την άλλη, οι Βάσκοι πάλεψαν αλλά το αριθμητικό τους μειονέκτημα από το 41' μετά την αποβολή του Μέντες.

Η αναμέτρηση στη Βαρκελώνη ειχε καλό ρυθμό. Γκολ στο 11' από τον Ντε Γιόνγκ, αλλά το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Η πρώτη μεγάλη φάση της Σοσιεδάδ ήρθε στο 29' με τον Μάριν που σημάδεψε το δεξί δοκάρι του Τερ Στέγκεν. Αλλά η αποβολή του Μέντες στο 41' άλλαξε τις ισορροπίες στον αγωνιστικό χώρο.

Ό,τι δεν έκανε στο πρώτο ημίχρονο η Μπαρτσελόνα, έγινε στο 52'. Εξαιρετική ατομική ενέργεια του Ντεμπελέ από τα δεξιά, ιδανικό τελείωμα και 1-0 για τους Καταλανούς. Ωστόσο το φινάλε του ματς ήταν συναρπαστικό.

Δοκάρι για την Μπαρτσελόνα στο 68' με τον Γκάβι και τεράστια ευκαιρία για το 2-0.

Με την Σοσιεδάδ να αγγίζει το 1-1 στο 88'. όμως ο Τερ Στέγκεν σταμάτησε το σουτ του Ναβάρο από θέση βολής!

Στο άλλο ματς, η πρόκριση κρίθηκε στην παράταση. Μετά από ένα 90λεπτο που βρήκε την Οσασούνα και τη Σεβίλλη ισόπαλες 1-1. Η ομάδα της Παμπλόνα άνοιξε το σκορ (1-0) με τον Άβιλα στο 71', αλλά η Σεβίλλη έσωσε την… παρτίδα στις καθυστερήσεις, Με το γκολ του Εν Νεσίρι στο 90'+4. Στο έξτρα ημίωρο, οι γηπεδούχοι πήραν εκ νέου το προβάδισμα… Πιο συγκεκριμένα, με το τέρμα του Εζαλζουλί στο 99' που διαμόρφωσε το 2-1. Δεν άλλαξε κάτι ως το φινάλε της παράτασης στο «El Sadar» και η «Gorritxoak» πέρασε στα ημιτελικά του Copa del Rey.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr