Ποδόσφαιρο

Ο ΠΑΟΚ πήρε τον... αέρα του Παναθηναϊκού [vids]

Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου 2023 - 21:38

Μετά τις δύο νίκες σε κύπελλο και πρωτάθλημα, ο Δικέφαλος πήρε ισοπαλία 1-1 στον επαναληπτικό προημιτελικό και πέρασε στα ημιτελικά.

Ο ΠΑΟΚ πήρε τον... αέρα του Παναθηναϊκού [vids]

Ο επαναληπτικός ημιτελικός του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΟΚ ήταν ένα διαφορετικό ματς από τα δύο προηγούμενα. Διότι αυτή τη φορά δεν υπήρξε νικητής, βάσει αποτελέσματος. Ωστόσο, ουσιαστικά αυτός ήταν ο Δικέφαλος του Βορρά. Με την ισοπαλία 1-1 που πήρε στο «Απόστολος Νικολαΐδης», ολοκλήρωσε την αποστολή της πρόκρισης στην 4άδα του κυπέλλου Ελλάδας. Πιο συγκεκριμένα, εκεί θα αντιμετωπίσει τη Λαμία σε διπλά ματς.

Οι «πράσινοι» μπήκαν δυναμικά στον επαναληπτικό αγώνα της προημιτελικής φάσης. Καθώς μόλις στο 5' ο Τσοκάι απείλησε, αλλά ο Κοτάρσκι είχε σωστή αντίδραση. Όσο περνούσε η ώρα ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να ισορροπήσει το ματς. Έτσι, στο 17' ο Ζίφκοβιτς είχε την πρώτη καλή στιγμή για τους Θεσσαλονικείς. Ωστόσο στο 18' ήρθε το γκολ για τον Παναθηναϊκό. Ο Τσέριν σούταρε εκτός περιοχής κι έστειλε την μπάλα στη γωνία του Κοτάρσκι για το 1-0.

Ένα γκολ που έδωσε νέο ενδιαφέρον στη «μάχη» για την πρόκριση. Η απάντηση του Δικεφάλου του Βορρά ήρθε στο 38' με την κεφαλιά του Ολιβέιρα, αλλά ο Λοντίγκιν δεν είχε πρόβλημα. Έτσι έληξε το πρώτο 45λεπτο που χαρακτηρίστηκε από τη δύναμη και τις πολλές «μονομαχίες» ανάμεσα στους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων.

Το δεύτερο ημίχρονο, όμως, ήταν μια άλλη ιστορία. Οι κινήσεις από τον πάγκο που έκανε ο Ραζβάν Λουτσέσκου απέδωσαν. Επιπλέον, οι πολλές κίτρινες κάρτες στους αμυντικούς του Παναθηναϊκού οδήγησαν τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς στην αναπροσαρμογή των πλάνων του. Έτσι ο ΠΑΟΚ σκόραρε στο 52' με τον Νάρεϊ. Όμως, ο παίκτης του Δικεφάλου ήταν σε θέση οφσάιντ στην αρχή της φάσης, όταν πήρε την πάσα από τον Κωνσταντέλια. Το VAR επιβεβαίωσε το προφανές, δηλαδή πώς ο παίκτης των φιλοξενούμενων ήταν σε αντικανονική θέση και το τέρμα που σκόραρε, δεν μέτρησε.

Ο Μαντσίνι -στην πρώτη του συμμετοχή με τον Παναθηναϊκό- απείλησε με κεφαλιά στο 54', αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από την εστία του Κοτάρσκι. Ο Νάρεϊ στο 73' απείλησε, αλλά ο Λοντίγκιν είχε σωστή θέση και μπλόκαρε την μπάλα. Έτσι φτάσαμε στη φάση του 74'. Κόρνερ του ΠΑΟΚ, κεφαλιά του Σβαμπ, η μπάλα στο χέρι του Τσέριν. Μετά από έλεγχο της φάσης από το VAR, καταλογίστηκε το πέναλτι. Ο Ολιβέιρα ήταν ψύχραιμος από την «άσπρη βούλα» και ευστόχησε. Επομένως, έτσι έγινε το 1-1 που κλείδωσε την πρόκριση του Δικεφάλου του Βορρά.

Από τη στιγμή που ο Κλεϊνχέισλερ στο 81 δεν κατάφερε να σκοράρει, όλα τελείωσαν… Το μόνο που άλλαξε ως το τέλος ήταν η αποβολή του Τόμας, με κόκκινη κάρτα στο 90'+2, για χτύπημα στο πρόσωπο του Σάρλια.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Λοντίγκιν, Βαγιαννίδης, Σάρλια, Κουρμπέλης (66' Σάντσες), Πούχατς (80' Χουάνκαρ), Ρούμπεν, Tσοκάι (46' Μαντσίνι), Τσέριν, Παλάσιος (80' Κλεϊνχέισλερ), Σπόραρ, Μπερνάρ (66' Ιωαννίδης).

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Σάστρε, Ίνγκασον, Κουλιεράκης, Ρ. Σοάρες (85' Βιεϊρίνια), Ντάντας, Αουγκούστο (46' Σβαμπ), Α. Ζίβκοβιτς, Κωνσταντέλιας (88' Μπίσεσβαρ), Νάρεϊ (79' Τάισον), Ολιβέιρα (87' Τόμας).

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr

* Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις διαθέσιμοι στο novibet.gr/info/oroi
21+| ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ:ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ.