Ποδόσφαιρο

Κύπελλο Αγγλίας: Η Μάντσεστερ Σίτι απέκλεισε με 1-0 την Αρσεναλ [vid]

Σάββατο, 28 Ιανουαρίου 2023 - 00:03

Η Μάντσεστερ Σίτι ήταν η νικήτρια του πρώτου μεγάλου ντέρμπι των δύο καλύτερων ομάδων του νησιού τη φετινή σεζόν. Οι «Πολίτες» επικράτησαν της Αρσεναλ με γκολ του Ακέ και προκρίθηκαν στους "16" του FA Cup.

Κύπελλο Αγγλίας: Η Μάντσεστερ Σίτι απέκλεισε με 1-0 την Αρσεναλ [vid]

Στο 3ο λεπτό ο Ρόδρι επιχείρησε το πρώτο σουτ στο παιχνίδι, με την μπάλα να φεύγει εκτός εστίας. Στο 21′ η Άρσεναλ απείλησε με τον Τροσάρ ο οποίος επιχείρησε σουτ και ο Ορτέγκα με ωραία επέμβαση απομάκρυνε τη μπάλα. Στο 25′ η Σίτι απάντησε. Ο Ντε Μπρόινε δοκίμασε ατομική ενέργεια και το σουτ εκτός περιοχής αλλά η μπάλα έφυγε λίγο έξω από την εστία της Άρσεναλ. Αυτές ήταν οι πιο σημαντικές στιγμές του ισορροπημένου πρώτου μέρους.

Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση ήρθε στο 64′. Η Μάντσεστερ Σϊτι πήρε προβάδισμα με τον Ακέ σε φάση διαρκείας στα καρέ της Άρσεναλ. Ο Άλβαρες δοκίμασε ένα σουτ από μακριά και η μπάλα τράνταξε το δεξί κάθετο δοκάρι. Η μπάλα έφτασε στον Γκρίλις ο οποίος πάσαρε στον Άκε και ο Ολλανδός με ψύχραιμο πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίκτυα.

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ: Ορτέγκα, Λιούις (58' Γουόκερ), Στόουνς (45'+4' Λαπόρτ), Ακάντζι, Άκε, Ροντρίγκο, Ντε Μπρόινε (75' Μπερνάρντο Σίλβα), Γκιντογκάν, Μαχρέζ (58' Άλβαρες), Γκρίλις, Χάλαντ.

ΑΡΣΕΝΑΛ: Τέρνερ, Τομιγιάσου, Χόλντινγκ (46' Σαλιμπά), Γκάμπριελ, Τίρνεϊ (66' Ζιντσένκο), Τζάκα, Πάρτεϊ (46' Λοκόνγκα), Βιέιρα, Τροσάρ (66' Μαρτινέλι), Σακά (75' Έντεγκαρντ), Ενκέτια.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr