Ποδόσφαιρο

Ο Ελ Αραμπί έδωσε το τρίποντο και ο Πασχαλάκης το κράτησε! [vid]

Κυριακή, 29 Ιανουαρίου 2023 - 17:59

Νίκη 2-1 με ανατροπή για τον Ολυμπιακό κόντρα στον ΟΦΗ και τον Έλληνα γκολκίπερ να κάνει δύο σπουδαίες επεμβάσεις στο φινάλε. Εξαιρετικός και ο τερματοφύλακας Μανδάς των Κρητικών με 9!

Ο Ελ Αραμπί έδωσε το τρίποντο και ο Πασχαλάκης το κράτησε! [vid]

Νίκη με ανατροπή ξανά για τον Ολυμπιακό κόντρα στον ΟΦΗ. Όπως στο ματς του πρώτου γύρου στο Ηράκλειο, έτσι και στο γήπεδο Καραϊσκάκη οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν 2-1 της ομάδας του Ηρακλείου. Όμως στη σημερινή αναμέτρηση πρωταγωνιστικό ρόλο είχαν τρεις παίκτες. Ο μεν Ελ Αραμπί που σκόραρε το γκολ της νίκης, ένα λεπτό μετά την είσοδό τους στο ματς. Επιπλέον, οι δύο γκολκίπερ. Ο Μανδάς του ΟΦΗ ήταν εξαιρετικός σε όλο το 90λεπτο, με 9 επεμβάσεις! Αλλά ο Πασχαλάκης ήταν καθοριστικός. Μιας και έκανε δύο στο φινάλε, στο 84' και το 90', κρατώντας το 2-1 υπέρ του Ολυμπιακού και συμβάλλοντας καταλυτικά για το τρίποντο.

Ανοικτό ματς και… ισοπαλία

Αν και οι «ερυθρόλευκοι» είχαν την κατοχή της μπάλας και την πρωτοβουλία των κινήσεων, ο ΟΦΗ και καλά στέκονταν και σωστά αμύνονταν. Διότι ήταν συμπαγείς αμυντικά και δεν επέτρεπαν στους παίκτες του Μίτσελ να δημιουργήσουν τις κατάλληλες προϋποθέσεις για καθαρές ευκαιρίες. Ειδικότερα στο πρώτο τέταρτο, ο Ολυμπιακός κέρδισε τρία κόρνερ. Όμως όλα πέρασαν ανεκμετάλλευτα για τους γηπεδούχους. Έτσι, οι Κρητικοί που είναι μια ομάδα πολύ επικίνδυνοι στις αντεπιθέσεις, κατάφεραν να πάρουν το προβάδισμα. Πιο συγκεκριμένα, στο 19', όταν ο Τοράρινσον γύρισε την μπάλα από τα αριστερά και ο Ντίκο με σουτ μέσα από την περιοχή πέτυχε το 0-1.

Το σκηνικό ανάλογο και μετά το γκολ της ομάδας του Νταμπράουσκας. Ο Ολυμπιακός είχε την κατοχή της μπάλας και πίεσε, αναζητώντας το γκολ. Αλλά ο γκολκίπερ Μανδάς του ΟΦΗ ήταν εκεί, όταν χρειάστηκε. Έτσι, στο 29' απομάκρυνε το σουτ του Χάμες. Τελικά στο 40' ήρθε το γκολ της ισοφάρισης. Εκτέλεση φάουλ από τον Χάμες Ροντρίγκες, κεφαλιά του Μπακαμπού και το σκορ στο 1-1. Το πρώτο 45λεπτο έληξε με ένα ακόμη σουτ του Μπιέλ και την παρέμβαση του Μανδά εκ νέου.

Νίκη με Ελ Αραμπί, δια… χειρός Πασχαλάκη

Όμως, το ματς στο δεύτερο ημίχρονο είχε εντελώς διαφορετική εικόνα. Μιας και ο Ολυμπιακός ανέβασε στροφές και πίεσε. Κέρδισε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και δημιούργησε πολλά στην άμυνα της ομάδας του Ηρακλείου. Αλλά ο Μανδάς συνέχισε να κάνει σημαντικές επεμβάσεις και να διατηρεί το ισόπαλο αποτέλεσμα. Στο 48' είπε… όχι στον Γκάρι Ροντρίγκες, ενώ στο 50' και το 53' σταμάτησε τις τελικές προσπάθειες του Μπιέλ. Νέα ευκαιρία με την κεφαλιά του Μπακαμπού στο 66', για να ακολουθήσει μια πολύ μεγάλη με τον Ινμπέομ Χουάνγκ στο 67'.

Βολέ του Κορεάτη εκτός περιοχής, με τον γκολκίπερ του ΟΦΗ να ακουμπά λίγο την μπάλα που τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι! Στο δίλεπτο 73'-74' άλλες δύο ευκαιρίες με τον Ροντινέι και τον Μπιέλ, αλλά το γκολ δεν έρχονταν. Όμως, ο Μίτσελ έκανε αλλαγή λίρα… εκατό! Στο 75' έβαλε στο ματς τον Ελ Αραμπί. Ο Μαροκινός στο 76' μετά το γύρισμα του Εμβιλά, με προβολή πέτυχε το 2-1. Η τελευταία ευκαιρία του Ολυμπιακού ήρθε στο 83' με διπλή επέμβαση του Μανδά σε φάουλ του Χάμες και σουτ του Μπιέλ. Με τον Πασχαλάκη να αναλαμβάνει δράση στο τελευταίο δεκάλεπτο. Αρχικά στο 84' απέκρουσε το τετ-α-τετ του Γκρόνιγκ και στο 90' το σουτ του Μπάκιτς μέσα από την περιοχή!

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μίτσελ): Πασχαλάκης, Ροντινέι, Παπασταθόπουλος (85' Σισέ), Ρέτσος, Ρέαμπτσιουκ (74' Ραμόν), Εμβιλά, Ινμπέομ Χουάνγκ, Γκάρι Ροντρίγκες (65' Μασούρας), Χάμες Ροντρίγκες (86' Σαμασέκου), Μπιέλ, Μπακαμπού (74' Ελ Αραμπί).

ΟΦΗ (Βλάντας Νταμπράουσκας): Μανδάς, Βούρος, Πασαλίδης, Διαμαντής, Λάρσον, Περέα, Ντιουσέ (82' Μοσκέρα), Τοράρισον (82' Τσιλιανίδης), Τοράλ (71' Μπάκιτς), Τζου (56' Γκρόνιγκ), Ντίκο (71' Μπαλογιάννης).

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr

* Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις διαθέσιμοι στο novibet.gr/info/oroi
21+| ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ:ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ.