Ποδόσφαιρο

Η ασταμάτητη ΑΕΚ, στην «OPAP Arena», πάτησε κορυφή [vids]

Κυριακή, 29 Ιανουαρίου 2023 - 21:44

Ο Αραούχο κέρδισε πέναλτι, έδωσε 2 ασίστ και οδήγησε την ΑΕΚ στην νίκη 3-0 με τον Άρη. Αποτέλεσμα που την ανέβασε στην πρώτη θέση. Με 10 παίκτες οι Θεσσαλονικείς από το 60'.

Η ασταμάτητη ΑΕΚ, στην «OPAP Arena», πάτησε κορυφή [vids]

Στην πρώτη θέση της βαθμολογίας της Super League ανέβηκε την Κυριακή το βράδυ η ΑΕΚ. Ωστόσο θα περιμένει να δει τί θα κάνει αύριο βράδυ ο Παναθηναϊκός στην Τρίπολη. Όμως, η ομάδα του Αλμέιδα συνεχίζει την εξαιρετική της πορεία. Νίκησε 3-0 τον Άρη στην «OPAP Arena» με τον Αραούχο να κάνει τη διαφορά. Ο Αργεντινός επιθετικός κέρδισε το πέναλτι στο πρώτο γκολ, ενώ έδωσε τις ασίστ στο δεύτερο και το τρίτο. Οι Θεσσαλονικείς αγωνίζονταν με 10 παίκτες από το 60' και την αποβολή, με δεύτερη κίτρινη κάρτα, του Ετέμπο.

Η ΑΕΚ έδειξε από την αρχή του ματς πώς δεν είχε σκοπό να σπαταλήσει την ευκαιρία να ανέβει στην κορυφή της βαθμολογίας. Δημιουργώντας αρκετές ευκαιρίες, θέλοντας να επιβάλλει το ρυθμό της. Ένα «άτσαλο» μαρκάρισμα του Οντουμπάτζο στον Αραούχο, στο 16', οδήγησε τον Γκοντίνιο να υποδείξει το πέναλτι.

Ο Άμραμπατ το εκτέλεσε εύστοχα και άνοιξε το σκορ στο 18' (1-0). Η πρώτη «επίσκεψη» του Άρη στην περιοχή της ΑΕΚ ήρθε στο 28' με την κεφαλιά του Πίρσμαν. Στο 36' ο Κουέστα σταμάτησε τον Γκαρσία που βρέθηκε απέναντί του.

Ο Άρης είχε την πρώτη καλή στιγμή του δευτέρου ημιχρόνου. Όταν στο 52' ο Ματέο Γκαρσία έπιασε την κεφαλιά με τον Χατζησαφί να επεμβαίνει και τον Γκρέι να αστοχεί σε δεύτερο χρόνο. Όμως, όλα άλλαξαν στο 60'.

Ο Ετέμπο πάτησε τον Σιμάνσκι, είδε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα και άφησε τους Θεσσαλονικείς με 10 παίκτες. Αν και με αριθμητικό μειονέκτημα, οι «κίτρινοι» της Θεσσαλονίκης άγγιξαν το 1-1 στο 68'.

Ωστόσο, στην κεφαλιά του Μπράμπετς ο Αθανασιάδης έπεσε στην αριστερή του γωνία και αποσόβησε την ισοφάριση. Η είσοδος του Γκατσίνοβιτς στο 70' ήταν «χρυσή» αλλαγή. Μιας και στο 76' ο Αραούχο τον έβγαλε σε θέση βολής για το 2-0.

Το φινάλε του ματς ήρθε στο 88' με τον Αραούχο να κλέβει, να δίνει στον Πινέδα που δεν αστόχησε για το τελικό 3-0.

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Χατζισαφί (80' Σιντιμπέ), Μουκουντί, Βίντα, Ρότα, Σιμάνσκι (70' Γκατσίνοβιτς), Γιόνσον (80' Μάνταλος), Πινέδα, Άμραμπατ (70' Ελίασον), Αραούχο, Λιβάι Γκαρσία (80' Τσούμπερ).

ΑΡΗΣ (Άλαν Πάρντιου): Κουέστα, Οντουμπάτζο (71' Μαζικού), Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Πίρσμαν, Ετέμπο, Ντουκουρέ, Νταρίντα, Ματέο Γκαρσία (90'+4 Σγουρός), Ιτούρμπε, Γκρέι (61' Νταμπό).

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr

* Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις διαθέσιμοι στο novibet.gr/info/oroi
21+| ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ:ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ.