Ποδόσφαιρο

Ο ΠΑΟΚ έκανε το… καθήκον του πριν το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό [vid]

Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου 2023 - 20:17

Επικράτησε 3-2 του Λεβαδειακού με δύο γκολ του Ντάντας και πάει στο ματς της Κυριακής, ισόβαθμος με τους «ερυθρόλευκους».

Ο ΠΑΟΚ έκανε το… καθήκον του πριν το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό [vid]

Στόχος επετεύχθη για τον Δικέφαλο του Βορρά. Αν και τα βρήκε λίγο… δύσκολα απέναντι στον μαχητικό Λεβαδειακό (σ.σ.: σκόραρε και τα δύο γκολ μετά το πρώτο και το τρίτο τέρμα του ΠΑΟΚ), επικράτησε 3-2 με δύο γκολ του Ντάντας. Έτσι έφτασε τους 42 βαθμούς και πάει στο ντέρμπι της Κυριακής με τον Ολυμπιακό, ως ισόβαθμος με τους «ερυθρολεύκους».

Με εξαιρετική εκκίνηση στο ματς και κατοχή μπάλας 75% στα πρώτα 10 λεπτά, ο Δικέφαλος έφτασε στο γκολ. Ειδικότερα, στο 10' ο Νάρεϊ γύρισε την μπάλα από τα δεξιά και ο επερχόμενος Ντάντας, με πλασέ, άνοιξε το σκορ (1-0). Όμως, το προβάδισμα του ΠΑΟΚ κράτησε παρά μόνο λίγα λεπτά. Μιας και στο 12' ο Λούα Λούα πέρασε τον Κοτάρσκι που τον ανέτρεψε.

Ο Διαμαντόπουλος υπέδειξε το πέναλτι, αλλά τον κάλεσαν από το VAR. Έλεγξε τη φάση, δεν άλλαξε απόφαση. Έτσι, ο Μουτίνιο εκτέλεσε την παράβαση για το 1-1 στο 15'. Ο Λεβαδειακός πήγε να βάλει… φωτιά στο ματς. Διότι στο 18' ο Λούα Λούα με συρτή σέντρα-σουτ έστειλε την μπάλα στο δοκάρι!

Ο Δικέφαλος μετά από αρκετά λεπτά που έδειξε να έχει χάσει την συγκέντρωσή του, αντέδρασε και πήρε ξανά τα ηνία. Στο φινάλε του πρώτου μέρους ο ΠΑΟΚ ανέβασε στροφές. Άγγιξε το 2-1 στο 43', όμως ο Τάισον δεν έκανε καλό κοντρόλ. Ωστόσο στο 45'+4 ο Ράφα Σοάρες έκανε τη σέντρα και ο Ντάντας, με σουτ στη κίνηση, νίκησε για δεύτερη φορά τον Στογιάνοβιτς, Με τον τρόπο αυτό το ημίχρονο έληξε 2-1 υπέρ της ομάδας του Λουτσέσκου.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τον ΠΑΟΚ να πιέζει και να χάνει τη μία ευκαιρία μετά την άλλη. Καταρχάς, στο 50' ο Νάρεϊ βρήκε τον Κωνσταντέλια που ήταν σε θέση βολής, αλλά έστειλε την μπάλα πάνω από την εστία. Επίσης, στο 51' ο Νάρεϊ έκανε το σουτ, με την μπάλα να περνά δίπλα από την εστία του Στογιάνοβιτς! Τελικά η υπεροχή του Δικεφάλου «καρποφόρησε» στο 61'. Κόρνερ του Νάρεϊ, πρώτη κεφαλιά του Κάργας, δεύτερη του Κουλιεράκη και 3-1.

Όμως ο Λεβαδειακός σκόραρε ξανά, άμεσα. Μιας και στο 66' ο Τσάπρας έκανε το σουτ, η μπάλα κόντραρε στον Κάργα και κατέληξε στα δίχτυα (3-2). Γεγονός που έδωσε νέο ενδιαφέρον στη συνέχεια της αναμέτρησης, Οι Βοιωτοί είχαν δύο καλές στιγμές, Τόσο στο 78' με τον Τορό, αλλά ο Κοτάρσκι αντέδρασε σωστά. Όσο και στο 85' με τον Γερεμέγεφ, αλλά δεν έκανε δυνατό σουτ. Η τελευταία μεγάλη ευκαιρία στο ματς ανήκε στον ΠΑΟΚ. Μιας και στο 87' ο Ολιβέιρα βρέθηκε σε θέση τετ-α-τετ με τον Στογιάνοβιτς, αλλά δεν έστειλε την μπάλας στα δίχτυα,

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Σάστρε (80' Βιεϊρίνια, 90'+3 Νάσμπεργκ), Κάργας, Κουλιεράκης, Ρ. Σοάρες, Σβαμπ (81' Φ. Σοάρες), Ντάντας, Νάρεϊ (72' Αντ. Ζίβκοβιτς), Κωνσταντέλιας (80' Μπίσεσβαρ), Τάισον, Ολιβέιρα.

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Γιάσμινκο Βέλιτς): Στογιάνοβιτς, Τσάπρας, Βινίσιους, Τζημόπουλος, Παναγιώτου, Μεχία (79' Σακό), Νίκας, Νταμπό (67' Γερεμέγεφ), Μουτίνιο, Βήχος (78' Συμελίδης), Λούα Λούα (56' Τόρο).

** Εάν πατήσετε ΕΔΩ μπορείτε να δείτε τις καλύτερες στιγμές του ματς.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr

* Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις διαθέσιμοι στο novibet.gr/info/oroi
21+| ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ:ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ.