Ποδόσφαιρο

Τρίποντο «ανάσα» για τον Ιωνικό στα Λαμία [vids]

Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου 2023 - 21:38

Οι Νικαιώτες, στο ντεμπούτο του Μιχάλη Γρηγορίου στον πάγκο του, πήραν μεγάλη νίκη 2-0 στη Φθιώτιδα και έβαλαν… φωτιά στη «μάχη» της παραμονής.

Τρίποντο «ανάσα» για τον Ιωνικό στα Λαμία [vids]

Η αλλαγή προπονητή που έκανε ο Ιωνικός είχε αποτέλεσμα. Διότι στο ντεμπούτο του -και κόντρα στην παλαιά του ομάδα- ο Μιχάλης Γρηγορίου οδήγησε την ομάδα της Νίκαιας σε ένα πολύ μεγάλο «διπλό». Καθώς έφυγε νικήτρια με 2-0 από το γήπεδο «Αθανάσιος Διάκος». Ένα αποτέλεσμα που έβαλε… φωτιά στη «μάχη» για την παραμονή. Μιας και η κατάταξη μετά από 20 αγωνιστικές είναι Λεβαδειακός 13, Λαμία 12 και Ιωνικός 11.

Είναι χαρακτηριστικό πώς στο πρώτο κομμάτι της αναμέτρησης, η Λαμία πίεσε και είχε τις δικές τις καλές στιγμές. Όχι μία και δύο, αλλά 5 στα πρώτα 19'. Με Βασιλαντωνόπουλο, Ρόμανιτς, Βέργο, Μαρτίνεθ και Τζανετόπουλο. Το γκολ δεν ήρθε για τη Λαμία, αλλά για τον Ιωνικό. Κόρνερ του Σάκιτς, λάθος κεφαλιά του Μπεχαράνο και αυτογκόλ για το 0-1. Ένα γκολ που άλλαξε τη ροή της αναμέτρησης, αλλά και την εικόνα της.

Έτσι, στο 44' και με τη Λαμία να είναι με 10 παίκτες στον αγωνιστικό χώρο καθώς ο Βέργος ζαλίζονταν από τη σύγκρουση, ήρθε και το 0-2. Συνεργασία ανάμεσα σε Βαλεριάνο και Σεμπά, με τον πρώτο να κάνει τη σέντρα-σουτ με το δεξί και την μπάλα να «κρεμά» τον Σαράνοφ. Όλα αυτά σε ένα 45λεπτο όπου η Λαμία είχε 10 τελικές, αλλά ο Ιωνικός το προβάδισμα με 2-0.

Στο δεύτερο μέρος, ο Ιωνικός είχε άριστη αμυντική τακτική και ανασταλτική λειτουργία. Η Λαμία πίεσε μεν, αλλά ουσιαστικά δεν έκανε ευκαιρίες δε. Μια όλη και όλη με τον Μανούσο στο 76', αλλά ο Χουτεσιώτης είχε σωστή τοποθέτηση και μπλόκαρε την μπάλα.

ΛΑΜΙΑ (Σάββας Παντελίδης): Σαράνοφ, Τζανετόπουλος, Νούνιες (55' Ντε Βινσέντι), Βέργος (45' Μανούσος), Σλίβκα, Μπεχαράνο (55' Στάνκο), Μαρτίνεθ (73' Τσιλούλης), Παούλαβετς, Ρόμανιτς, Βασιλαντωνόπουλος (73' Σιμόν), Λερόι.

ΙΩΝΙΚΟΣ (Μιχάλης Γρηγορίου): Χουτεσιώτης, Γούλερι (46' Καμπράλ), Βαλεριάνος, Τσιγκρίνσκι, Μύγας, Ρομαό, Σάκιτς (90'+2 Τσίμπσαχ), Φατιγκά (87' Ρουμπουλάκου), Κάνιας, Σεμπά (77' Αντούνες), Μάντζης.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr