Ποδόσφαιρο

DFB Pokal: Άνετα στην 8άδα Μπάγερν και Λειψία [vids]

Τετάρτη, 1 Φεβρουαρίου 2023 - 23:53

Εύκολες προκρίσεις στα προημιτελικά του γερμανικού κυπέλλου πέτυχαν τόσο η ομάδα του Μονάχου όσο και εκείνη του Μάρκο Ρόσε.

DFB Pokal: Άνετα στην 8άδα Μπάγερν και Λειψία [vids]

Άλλο πρωτάθλημα, άλλο κύπελλο. Αν και στην Bundesliga η Μπάγερν τον τελευταίο καιρό δεν έχει νίκη, στο DFB Pokal τα πράγματα ήταν διαφορετικά. Μιας και πέρασε άνετα από την έδρα της Μάιντζ. Πιο συγκεκριμένα, το έκανε με σκορ 4-0 και πήρε την πρόκριση στα προημιτελικά της διοργάνωσης. Ο Τσούπο-Μοτίνγκ άνοιξε το σκορ στο 17', για να πάρει τη… σκυτάλη ο Μουσιάλα στο 30' για το 0-2.

Το πρώτο ημίχρονο είχε και τρίτο γκολ για την Μπάγερν. Διότι στο 44' ήταν η σειρά του Σανέ να βρει δίχτυα. Οι αποβολές του Σβένσον (82') και του Χακ στο 86' με δεύτερη κίτρινη κάρτα δεν άλλαξαν κάτι. Ωστόσο, ενδιάμεσα αυτό των δύο φάσεων. Ο Ντέιβις διαμόρφωσε, στο 83', το τελικό 0-4 και έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη-πρόκριση της Μπάγερν Μονάχου. Με τον Κανσέλο να κάνει το ντεμπούτο του, με την ομάδα του Νάγκλεσμαν.

Η Λειψία επιβεβαίωσε για άλλη μια φορά πώς είναι σε καλό… φεγγάρι μετά την επανέναρξη του γερμανικού πρωταθλήματος. Αυτή τη φορά, όμως, το έδειξαν στο γερμανικό κύπελλο. Πιο συγκεκριμένα, στην αναμέτρηση με την Χοφενχάιμ. Διότι η ομάδα του Μάρκο Ρόσε έδειξε από νωρίς πώς ήταν το… αφεντικό στο ματς. Με τα δύο γκολ που σημείωσε στο πρώτο ημίχρονο. Καθώς με αυτά έβαλε τις βάσεις της πρόκρισης στην 8άδα του DFB Pokal. Ειδικότερα, σκόρερ ήταν ο Φόρσμπεργκ στο 8' και ο Λάιμερ στο 41'. Επιπλέον, ο δεύτερος ήταν αυτός που έδωσε την τελική πάσα στη φάση του 1-0.

Αν και ο Ντόλμπεργκ σκόραρε στο 77' για το 2-1, δηλαδή πέτυχε ένα γκολ που έβαλε ξανά τη Χοφενχάιμ στο… παιχνίδι της πρόκρισης, το γκολ δεν πτόησε την Λειψία. Διότι στο 84' η συνεργασία του Πόουλσεν με τον Βέρνερ έφερε το τρίτο γκολ των γηπεδούχων. Αυτό το 3-1 ήταν και το τελικό σκορ, με τους φιλοξενούμενους να ολοκληρώνουν το ματς με παίκτη λιγότερα μετά την αποβολή του Ενσόκι, στο 86', με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr