Ποδόσφαιρο

Η Τότεναμ μια… ανάσα από την 4άδα, νέα νίκη της Νότιγχαμ [vids]

Κυριακή, 5 Φεβρουαρίου 2023 - 20:45

Οι «πετεινοί» νίκησαν 1-0 την Μάντσεστερ Σίτι. Με το ίδιο σκορ η Φόρεστ τη Λιντς και +6 από την επικίνδυνη ζώνη.

Η Τότεναμ μια… ανάσα από την 4άδα, νέα νίκη της Νότιγχαμ [vids]

Το Σάββατο ήταν η Άρσεναλ, την Κυριακή η Μάντσεστερ Σίτι. Οι «πολίτες» ηττήθηκαν στο Λονδίνο από την Τότεναμ. Η ομάδα του Κόντε (σ.σ.: ο Ιταλός δεν ήταν στον πάγκο, καθώς έκανε εγχείρηση για τη χολή) νίκησε 1-0 την αντίστοιχη του Γκοαρδιόλα και πλέον πλησίασε στον έναν βαθμό την τετράδα. Καθώς είναι στην 5η θέση με 39 βαθμούς, έναν λιγότερα από την 4η Νιούκαστλ.

Το μοναδικό γκολ του ματς ήρθε αρκετά νωρίς. Πιο συγκεκριμένα στο 15' από τον Χάρι Κέιν, μετά την πάσα του Χόιμπιεργκ. Με τον διεθνή Άγγλο φορ να γίνεται ο κορυφαίος σκόρερ στην ιστορία των «πετεινών», μιας και έφτασε τα 267 γκολ με τη φανέλα τους. Η πιο μεγάλη φάση για την Σίτι ήρθε στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου. Αλλά ο Μάχρεζ σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι.

Στο δεύτερο μέρος και οι δύο ομάδες είχαν τις στιγμές τους, όμως καμία τους δεν βρήκε γκολ! Αυτό που άλλαξε ήταν η αριθμητική ισορροπία στον αγωνιστικό χώρο. Διότι στο 87' ο Ρομέρο αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Κάτι που τελικά δεν στοίχισε στην Τότεναμ. Από την άλλη, η Σίτι δεν εκμεταλλεύτηκε τη χθεσινή ήττα της Άρσεναλ για να την πλησιάσει κι άλλο!

Νίκη για γηπεδούχο και στο ματς της ημέρας. Εκεί όπου η Νότιγχαμ Φόρεστ είχε σε εξαιρετική ημέρα τον Κέιλορ Νάβας. Ο νέος γκολκίπερ της ομάδας του Κούπερ έκανε ιδανικό ντεμπούτο κόντρα στην Λιντς. Με μεγάλες επεμβάσεις κράτησε το μηδέν. Έτσι το γκολ του Τζόνσον στο 14' που διαμόρφωσε το 1-0 ήταν αρκετό. Μιας και η Νότιγχαμ κράτησε το προβάδισμα ως το τέλος και με τους 3 βαθμούς που πήρε, έφτασε τους 24. Έτσι είναι στο +6 από την επικίνδυνη ζώνη.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr