Ποδόσφαιρο

Εθνικό πένθος και αναβολές στην Τουρκία!

Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου 2023 - 13:17

Ο σεισμός των 7,8 ρίχτερ στην Ανατολική Τουρκία είχε πολλά θύματα και η γειτονική χώρα βρίσκεται σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Τα παιχνίδια της 23ης αγωνιστικής Φενέρμπαχτσε – Κόνιασπορ, Γκιρεσουνσπόρ – Καϊσέρισπορ, Ουμρανιγεσπόρ – Άδανα Ντεμιρσπόρ αναβλήθηκαν και κηρύχθηκε εθνικό πένθος!

Εθνικό πένθος και αναβολές στην Τουρκία!

Τραγικές καταστάσεις βιώνει η Τουρκία και η Συρία μετά τον τρομερό σεισμό των 7,8 ρίχτερ που στοίχησε την ζωή σε χιλιάδες ανθρώπους. Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτός είναι ο ισχυρότερος σεισμός που καταγράφηκε στην Τουρκία έπειτα από εκείνον της 17ης Αυγούστου 1999, ο οποίος είχε στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 17.000 ανθρώπους.

Το επίκεντρο του φονικού σεισμού, βρισκόταν στην περιφέρεια Παζάρτζικ, στην επαρχία Καχρανμαρμαράς (νοτιοανατολικά), περίπου 60 χλμ. από τα σύνορα με τη Συρία σε ευθεία γραμμή.

Μάλιστα καταγράφηκε και νέος σεισμός 7,7 ρίχτερ το μεσημέρι της Δευτέρας, γεγονός που έκανα την κατάσταση ακόμη πιο δύσκολη ενώ οι συνθήκες είναι πολύ άσχημες λόγω και του κρύου που επικρατεί στην συγκεκριμένη περιοχή.

Η Τουρκία και η Συρία βρίσκεται σε τραγική κατάσταση. Η Ελλάδα είναι έτοιμη να βοηθήσει στην προσπάθεια απεγκλωβισμού των χιλιάδων εγκλωβισμένων στα συντρίμμια ανθρώπων και φυσικά το ποδόσφαιρο δεν έχει καμία σημασία αυτές τις τραγικές ώρες.

Μέχρι στιγμής υπολογίζεται ότι πάνω από 1000 άνθρωποι έχουν χάσει την ζωή τους στην Τουρκία και πάνω από 500 στην Συρία ενώ ο αριθμός αυτός αναμένεται να αυξηθεί πολύ λόγω των αγνοούμενων και των εγκλωβισμένων!

Τα παιχνίδια της 23ης αγωνιστικής Φενέρμπαχτσε – Κόνιασπορ, Γκιρεσουνσπόρ – Καϊσέρισπορ, Ουμρανιγεσπόρ – Άδανα Ντεμιρσπόρ αναβλήθηκαν και κηρύχθηκε εθνικό πένθος!

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr