Ποδόσφαιρο

Μάντσεστερ Σίτι: Κατηγορείται για παραβίαση των κανονισμών του Financial Fair Play

Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου 2023 - 15:40

Η Μάντσεστερ Σίτι παραπέμφθηκε σε ανεξάρτητη επιτροπή για  περισσότερες από 100 φερόμενες παραβιάσεις των κανόνων χρηματοδότησης της Premier League, όπως ανακοίνωσε σήμερα (6/2) η κορυφαία κατηγορία της Αγγλίας.

Μάντσεστερ Σίτι: Κατηγορείται για παραβίαση των κανονισμών του Financial Fair Play

Τέσσερα χρόνια έρευνας έχουν αποκαλύψει περισσότερες από 100 υποτιθέμενες παραβιάσεις, σύμφωνα με διάφορα βρετανικά μέσα ενημέρωσης.

Σε δήλωση της ένωσης ανέφερε ότι οι εικαζόμενες παραβιάσεις διαπράχθηκαν σε εννέα διαφορετικές περιόδους από το 2009-2010 έως το 2017-2018. Είναι δυνατή μια σειρά κυρώσεων, συμπεριλαμβανομένης της αφαίρεσης πόντων, εάν οι παραβάσεις αποδειχθούν. Η πρωταθλήτρια Αγγλίας κατηγορείται και για μη συνεργασία με την έρευνα.

Ο σύλλογος δεν είχε δημοσιοποιήσει όλες τις οικονομικές πληροφορίες που πρέπει να παρέχονται. Αυτό περιλαμβάνει «έσοδα (συμπεριλαμβανομένων των εσόδων από χορηγίες), συνδεδεμένα μέρη και λειτουργικά έξοδα» όπως και οι λεπτομερείς όροι για συμβόλαια των προπονητών και των παικτών.

Η Σίτι αποκλείστηκε προσωρινά από τις διοργανώσεις της UEFA για δύο χρόνια από την Ευρωπαϊκή Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία τον Φεβρουάριο του 2020 για εικαζόμενες παραβιάσεις των κανόνων του FFP, αλλά η τιμωρία ανατράπηκε από το Διαιτητικό Αθλητικό Δικαστήριο τον Ιούλιο του ίδιου έτους. Μια ανεξάρτητη επιτροπή καλείται πλέον να εξετάσει τις καταγγελίες.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr