Ποδόσφαιρο

Ντόρτμουντ και Νυρεμβέργη στα προημιτελικά [vids]

Πέμπτη, 9 Φεβρουαρίου 2023 - 00:27

Οι δύο ομάδες πήραν το εισιτήριο για την 8άδα του γερμανικού κυπέλλου κόντρα σε Μπόχουμ και Φορτούνα Ντίσελντορφ.

Ντόρτμουντ και Νυρεμβέργη στα προημιτελικά [vids]

Στο πρωτάθλημα, η Ντόρτμουντ έχει κάνει την αντεπίθεσή της και έχει μπει για τα καλά στο παιχνίδι του τίτλου. Ωστόσο συνέχισε και στο γερμανικό κύπελλο τα καλά της αποτελέσματα. Το βράδυ της Τετάρτης, η Μπορούσια πέρασε νικηφόρα από την έδρα της Μπόχουμ Επικράτησε 2-1 και πήρε το εισιτήριο για την 8άδα του DFB Pokal. Κόντρα στην «ελληνική» Μπόχουμ των Σταφυλίδη και Λαμπρόπουλου που έμειναν στον πάγκο.

Στο φινάλε του πρώτου 45λεπτου ήρθε το πρώτο γκολ. Με τον Τσαν να σκοράρει στο 45'+1 για το 0-1. Όμως, η Μπόχουμ έφερε το ματς στα ίσα. Πιο συγκεκριμένα στο 64' κέρδισε πέναλτι που καταλογίστηκε μετά τον έλεγχο της φάσης από το VAR. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Στέγκερ που ισοφάρισε σε 1-1. Έξι λεπτά αργότερα (70') ο Ρόις αξιοποίησε ιδανικά την πάσα του Μπέλιγχαμ και διαμόρφωσε το τελικό 1-2.

Στο άλλο ματς, αυτό ανάμεσα σε Νυρεμβέργη και Φορτούνα Ντίσελντορφ, χρειάστηκε η διαδικασία των πέναλτι για να κριθεί το ματς και να προκύψει η ομάδα που θα περνούσε στην 8άδα. Αλλά και μια μεγάλη… επιστροφή από την Νυρεμβέργη. Διότι κατάφερε να ισοφαρίσει το ματς στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων. Η Φορτούνα προηγήθηκε με τον Κοβνάτσκι στο 33', για να σημειώσει ο Ντούμαν το 1-1 (90'+3).

Το μόνο που άλλαξε στην παράταση ήταν η αποβολή του Φλικ, στο 120', με δεύτερη κίτρινη κάρτα για τους γηπεδούχους. Στα πέναλτι οι δύο ομάδες ευστόχησαν στις τρεις πρώτες εκτελέσεις. Στο τέταρτο, η Νυρεμβέργη πήρε το προβάδισμα καθώς ο Νιέμιεκ αστόχησε. Με τον Στουράνοφ να ευστοχεί στο πέμπτο των γηπεδούχων και με 5-3 στη διαδικασία, να τους δίνει το εισιτήριο της 8άδας στο κύπελλο Γερμανίας.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr