Ποδόσφαιρο

Η Λανς στα προημιτελικά μέσω... άσπρης βούλας [vid]

Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου 2023 - 00:29

Νίκησε 4-2 στα πέναλτι τη Λοριάν και πέρασε στην 8άδα, μετά το 1-1 στα 90 λεπτά. Η Ναντ επόμενος αντίπαλός της.

Η Λανς στα προημιτελικά μέσω... άσπρης βούλας [vid]

Μετά από ένα 90λεπτο που είχε μεν τον έλεγχο κόντρα στην Λοριάν, αλλά στο τέλος δέχθηκε την ισοφάριση, η Λανς επικράτησε 4-2 στη διαδικασία των πέναλτι και πέρασε στα προημιτελικά του Coupe de France. Εκεί θα αντιμετωπίσει, ξανά εκτός έδρας, την περσινή Κυπελλούχο Γαλλίας, Ναντ.

Η Λανς μπήκε πιο δυνατό στο ματς για τους «16» του γαλλικού κυπέλλου στην έδρα της Λοριάν. Η ομάδα του Εζ κατάφερε να πάρει το προβάδισμα μετά το 20ό λεπτό. Πιο συγκεκριμένα, στο 21' οι φιλοξενούμενοι βρέθηκαν μπροστά στο σκορ. Με τον Φουλζινί να παίρνει το… ριμπάουντ και να ανοίγει από κοντά το σκορ! Επιπλέον στο 45'+3 ο Ονάνα έχασε την ευκαιρία, από στατική φάση, να σημειώσει το 0-2 και να δώσει τεράστια αβαντάζ στην Λανς.

Όμως στο δεύτερο ημίχρονο η Λοριάν ανέβασε την απόδοσή τη. Είχε τις ευκαιρίες να ισοφαρίσει νωρίτερα, αλλά δεν το πέτυχε. Τελικά το γκολ ήρθε στο 84'. Με την απευθείας εκτέλεση φάουλ από τον Λε Φε, έγινε το 1-1. Με την πρόκριση να κρίνεται, τελικά, στη διαδικασία των πέναλτι. Αλλά εκεί η Λανς ήταν πιο αποτελεσματική. Ο Λε Φε έχασε το πρώτο και ο Κονέ το τέταρτο για την Λοριάν. Αντίθετα, η Λανς είχε απόλυτη ευστοχία στις 4 εκτελέσεις της με Φρανκόβσκο, Σοτοκά, Τόμασον και Μεδίνα. Το αποτέλεσμα ήταν να επικρατήσει και να πάρει το εισιτήριο για τα προημιτελικά του Coupe de France.

Τα ζευγάρια των προημιτελικών

  • Μαρσέιγ - Ανεσί
  • Λιόν - Γκρενόμπλ
  • Τουλούζ - Ροντέζ
  • Ναντ - Λανς

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr