Ποδόσφαιρο

Ο Άγιαξ ζορίστηκε αλλά βρήκε τη λύση [vids]

Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου 2023 - 00:53

Με σκόρερ τον Κούντους (70') νίκησε 1-0 την Τβέντε και συνεχίζει στο κύπελλο Ολλανδίας. Αποκλεισμός της Γκόου Αχέντ Ιγκλς από την Ντεν Χάαγκ της β' κατηγορίας.

Ο Άγιαξ ζορίστηκε αλλά βρήκε τη λύση [vids]

Τα βρήκε… μπαστούνια για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα, στο εκτός έδρας ματς των «16» του KNVB Beker, κόντρα στην Τβέντε. Αλλά τελικά ο Άγιαξ έλυσε τον… γόρδιο δεσμό. Νίκησε 1-0 και πέρασε στα προημιτελικά του κυπέλλου Ολλανδίας.

Η ομάδα του Άμστερνταμ ήταν καλύτερη στο ματς. Είχε κατοχή μπάλας που έφτασε στο 62%. Είχε 16 τελικές συνολικά. Πιο συγκεκριμένα, 6 εξ αυτών ήταν στο τέρμα. Έδωσε 555 πάσες, έναντι 309 της Τβέντε. Με την γηπεδούχο να έχει μόλις 2 τελικές στο τέρμα. Τελικά βρήκε τον τρόπο στο δεύτερο ημίχρονο να φτάσει στο γκολ. Το αποτέλεσμα ήταν πώς πήρε την πρόκριση με το τέρμα αυτό.

Ειδικότερα, στο 70 ' η μπαλιά του Τάντιτς ήταν ιδανική. Ο Κούντους δεν την… σπατάλησε. Την αξιοποίησε, σκόραρε και έστειλε τον Άγιαξ στη φάση των «8» του KNVB Beker. Καθώς στη συνέχεια και παρότι οι γηπεδούχοι πίεσαν περισσότερο για την ισοφάριση, ο Αίας είχε τον τρόπο να κρατήσει το προβάδισμα ως το φινάλε της αναμέτρησης.

Αντίθετα, στην άλλη που έγινε την Πέμπτη σημειώθηκε έκπληξη. Η Ντεν Χάαγκ, ομάδα της β' κατηγορίας στην Ολλανδίας, απέκλεισε την Γκόου Αχέντ Ιγκλς. Διότι οι γηπεδούχοι είχαν την ουσία, το γκολ, ενώ οι φιλοξενούμενοι υπερείχαν σε όλες τις στατιστικές (σ.σ.: κατοχή μπάλας 72%-28%).

Σε μια αναμέτρηση όπου οι Ιγκλς είχαν 27 τελικές εκ των οποίων μόλις 3 στο στόχο. Αντίθετα η Ντεν Χάαγκ της β' κατηγορίας είχε μία στο τέρμα από τις 5 συνολικά. Αλλά αυτή η μία έγινε γκολ. Πιο συγκεκριμένα, στο 70' ο Σβάρτς σκόραρε και το 1-0 έδωσε την πρόκριση στην ομάδα του!

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr