Ποδόσφαιρο

Bundesliga: Πέρασε από την Βρέμη η Ντόρτμουντ (vids)

Σάββατο, 11 Φεβρουαρίου 2023 - 18:39

Μπάγερν και Ντόρτμουντ προχώρησαν με νίκες στην 20ή αγωνιστική ενόψει των ευρωπαϊκών τους υποχρεώσεων την ερχόμενη εβδομάδα στο Champions League.

Bundesliga: Πέρασε από την Βρέμη η Ντόρτμουντ (vids)

Η πρωτοπόρος της Bundesliga δυσκολεύτηκε για 40 λεπτά απέναντι στην Μπόχουμ, που είχε στο αρχικό της σχήμα τον Κώστα Σταφυλίδη. Από τη στιγμή που σκόραρε ο Μίλερ, δεν είχε κανένα πρόβλημα στο β΄ μέρος να «καθαρίσει» το ματς και να φτάσει άνετα στη δεύτερη σερί νίκη της μετά το «διπλό» επί της Βόλφσμπουργκ.

«Εκδίκηση» για την ήττα του πρώτου γύρου (2-3) πήρε στη Βρέμη η Ντόρτμουντ από την Βέρντερ, με τα γκολ του 18χρονου Άγγλου, Μπάινο-Γκίτενς και του Μπραντ στο 85΄ (2-0), παραμένοντας «ζωντανή» στη μάχη του τίτλου.

Δύο πέναλτι του Γκρίφο στο δεύτερο μέρος έφεραν την ανατροπή για την Φράιμπουργκ με 2-1 επί της Στουτγκάρδης, που δεν είχε μετά από αρκετό καιρό στην αρχική της ενδεκάδα τον Κωνσταντίνο Μαυροπάνο (πέρασε αλλαγή στο 89΄).

Μετά από δύο σερί ήττες στο πρωτάθλημα, η Μπάγερ Λεβερκούζεν επέστρεψε στα νικηφόρα αποτελέσματα και, μάλιστα, εκτός έδρας, με το 3-1 επί της Χοφενχάιμ. Οι «ασπιρίνες», πάντως, χρειάζονται πολύ δρόμο ακόμη για να βρεθούν σε... τροχιά Ευρώπης, σε αντίθεση με τους γηπεδούχους που εξακολουθούν να κινδυνεύουν με υποβιβασμό. Με τη σημερινή τους ήττα διεύρυναν το αρνητικό σερί στον Β΄ γύρο (4 στα 4), ισοφαρίζοντας την χειρότερη τους επίδοση από τη σεζόν 2014-2015, ενώ συμπλήρωσαν 11 ματς μακριά από το «τρίποντο» (0-2-9).

Στο δρόμο των επιτυχιών επέστρεψε η Μάιντς (προερχόταν από δύο σερί ήττες) με το εντός έδρας 3-1 επί της Αουγκσμπουργκ, βελτιώνοντας ακόμη περισσότερο τη βαθμολογική της θέση.

H 20η αγωνιστική

Σάλκε – Βόλφσμπουργκ 0-0

Μπάγερν Μονάχου – Μπόχουμ 3-0 (41’ Μίλερ, 64’ Κομάν, 73’ πέν. Γκνάμπρι)

Φράιμπουργκ – Στουτγκάρδη 2-1 (60’ πέν. και 84’ πέν. Γκρίφο - 30’ Φιούριχ)

Μάιντς – Άουγκσμπουργκ 3-1 (21’ και 52’ Λι, 24’ Ονισίβο – 28’ πέν. Ντεμίροβιτς)

Χόφενχαϊμ – Λεβερκούζεν 1-3 (77’ Νσοκί - 6’ Άντριχ, 47’ Ντιαμπί, 58’ Χλόζεκ)

Βέρντερ Βρέμης – Ντόρτμουντ 0-2 (67’ Μπάινο-Γκίτενς, 85’ Μπραντ)

19.30: Λειψία – Ουνιόν Βερολίνου

Κυριακή 12/2
16.30: Χέρτα Βερολίνου – Γκλάντμπαχ
18.30: Κολωνία – Άιντραχτ Φρανκφούρτης

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr