Ποδόσφαιρο

Οι ομάδες του Μάντσεστερ στο «κυνήγι» της Άρσεναλ [vids]

Κυριακή, 12 Φεβρουαρίου 2023 - 20:25

«Πολίτες» και «κόκκινοι διάβολοι» πήραν τα τρίποντα και πλησίασαν στους 3 και τους 5 βαθμούς, αντίστοιχα, τους «Gunners».

Οι ομάδες του Μάντσεστερ στο «κυνήγι» της Άρσεναλ [vids]

Την πίεση των δύο ομάδων του Μάντσεστερ νιώθει για τα καλά η Άρσεναλ. Καθώς μετά τα κυριακάτικά τους αποτελέσματα, η μεν Σίτι είναι στο -3, η δε Γιουνάιτεντ στο -5 από τους Λονδρέζους. Μιας και οι «πολίτες» και οι «κόκκινοι διάβολοι» πήραν τους τρεις βαθμούς.

Ειδικότερα στο «Etihad» η Σίτι έκανε τη μεγαλύτερη «δουλειά» στο πρώτο ημίχρονο. Διάστημα που έβαλε τις βάσεις για τη νίκη. Καθώς προηγήθηκε 3-0 και χωρίς να σκοράρει ο Χάαλαντ. Το γρήγορο γκολ από την Σίτι ήταν το «κλειδί». Μιας και στο 4' ο Ρόδρι άνοιξε το σκορ μετά την μεταβίβαση του Μάχρεζ. Στη συνέχεια, στο 39' ο Γκίντογκαν σημείωσε το 2-0 μετά την πάσα του Χάαλαντ και στις καθυστερήσεις (45'+1) ο Μάχρεζ ευστόχησε σε πέναλτι για το 3-1. Η Άστον Βίλα στο δεύτερο μέρος ήταν πιο ανταγωνιστική. Καθώς μείωσε σε 3-1, στο 61', με σκόρερ τον Γουάτκινς. Ωστόσο, μετά το γκολ δεν άλλαξε κάτι. Η Σίτι κράτησε το προβάδισμα και τη νίκη, ενώ οι «χωριάτες» δεν μπόρεσαν να πετύχουν κάτι περισσότερο.

Σε ό,τι αφορά την Γιουνάιτεντ, το προ ημερών… πάθημα στο «Old Trafford» με την ισοπαλία 2-2 με την Λιντς έγινε μάθημα. Οι «κόκκινοι διάβολοι» πήγαν στο «Elland Road» και πήραν μια σημαντική νίκη με 2-0. Αν και στο πρώτο ημίχρονο η ομάδα του Μάντσεστερ δεν κατάφερε να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες που είχε, στο δεύτερο βρήκε λύσεις. Από την άλλη, τα «παγώνια» είχαν τις δικές τους στιγμές, αλλά υστέρησαν στην τελική προσπάθεια. Ο Νταλότ είχε δοκάρι στο 63'. Ο Ράσφορντ στο 80' άνοιξε το σκορ, ενώ στο 85' ο Γκαρνάτσο πέτυχε και το 0-2. Μάλιστα στο 90' και στο 90'+3 η ομάδα του Μάντσεστερ σκόραρε με Ράσφορντ και Βέγκχορστ, αλλά αμφότερα τα τέρματα δεν μέτρησαν καθώς υπήρχε οφσάιντ, όπως επιβεβαίωσε το VAR.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr