Ποδόσφαιρο

Οι «δράκοι» δεν παρατούν τη «μάχη» του πρωταθλήματος [vid]

Κυριακή, 12 Φεβρουαρίου 2023 - 22:44

Η Πόρτο νίκησε 2-1 την Σπόρτινγκ στη Λισαβόνα και είναι στο -5 από την πρωτοπόρο Μπενφίκα.

Οι «δράκοι» δεν παρατούν τη «μάχη» του πρωταθλήματος [vid]

Στο μεγάλο ντέρμπι της 20ής αγωνιστικής στην πορτογαλική λίγκα, η Πόρτο έφυγε νικήτρια από το «José Alvalade». Επικράτησε 2-1 της Σπόρτινγκ και συνέχισε το σερί νικών που «τρέχει». Επιπλέον, με το αποτέλεσμα αυτό παρέμεινε στο -5 από την πρωτοπόρο Μπενφίκα. Αλλά έδειξε πώς είναι «ζωντανή» στη «μάχη» του τίτλου.

Το ματς ήταν ανοικτό στο πρώτο 45λεπτο, αλλά το γκολ έλειψε. Καθώς ο Έντουαρντς στο 20' και ο Τρινκάο στο 23' δεν σημάδεψαν σωστά. Στο 33' ο Ταρεμί σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι και ο Μαρκάνο αστόχησε σε κεφαλικά. Ακόμη, στο 45' ο Έντουαρντς εκτέλεσε φάουλ με τον Κόστα να διώχνει εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Τελικά αυτό ήρθε με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα. Πιο συγκεκριμένα, στο 60' και μετά από μια κόντρα σε αμυντικό, επωφελήθηκε ο Ουρίμπε. Καθώς έγινε κάτοχος της μπάλας, μπήκε στην περιοχή και πλάσαρε για το 0-1. Στο 90' ο Σερμίτι ισοφάρισε μεν, αλλά μετά από έλεγχο της φάσης στο VAR, ο σκόρερ ήταν εκτεθειμένος για 61 εκατοστά, όπως έδειξε το σύστημα!

Έτσι, στο 90'+4 ο Πεπέ βρέθηκε σε θέση βολής μετά την κεφαλιά του Μαρτίνες και πλάσαρε ιδανικά για το 0-2. Καθώς με το γκολ αυτό «κλείδωσε» τη νίκη για την ομάδα του Σέρτζιο Κονσεϊσάο. Όμως, στο 90'+7 η Σπόρτινγκ πέτυχε το γκολ που άξιζε. Σέντρα από τα δεξιά, κεφαλιά του Σερμίτι και 1-2 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr