Ποδόσφαιρο

Ασταμάτητη η ΑΕΚ στην OPAP Arena [vids]

Δευτέρα, 13 Φεβρουαρίου 2023 - 20:47

Μία ακόμη νίκη για την Ένωση στην έδρα της, 3-0 τον Λεβαδειακό. Στο -1 από τον Παναθηναϊκό, με ματς λιγότερο.

Ασταμάτητη η ΑΕΚ στην OPAP Arena [vids]

Η ΑΕΚ πέτυχε την 13η της νίκη σε ισάριθμα ματς στην έδρα της. Το απόγευμα της Δευτέρας, η ομάδα του Αλμέιδα επικράτησε 3-0 του Λεβαδειακού και πλησίασε στον έναν βαθμό τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό. Εξάλλου, έχει και ένα ματς λιγότερο. Μιας και δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη τι μέλλει γενέσθαι με το ματς Ατρόμητος - ΑΕΚ. Βέβαια, σημασία έπαιξε και η αποβολή του Τζημόπουλου στο 45'.

Όπως σε όλες τις αναμετρήσεις στη Νέα Φιλαδέλφεια, έτσι και κόντρα στον Λεβαδειακό η ΑΕΚ μπήκε δυνατά. Μόλις στο 14' είχε την πρώτη της καλή στιγμή, με την κεφαλιά του Λιβάι που πέρασε πάνω από την εστία του Στογιάνοβιτς. Αν και είχε την κατοχή της μπάλας, η ΑΕΚ δεν έβγαλε αντίστοιχα πολλές φάσεις. Όμως, κατάφερε να προηγηθεί με ένα γκολ που είχε και δόση… τύχης.

Πιο συγκεκριμένα, στο 37' ο Λιβάι Γκαρσία εκτέλεσε φάουλ, η μπάλα κόντραρε στο κεφάλι του Βινίσους, άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα του Στογιάνοβιτς (1-0). Επιπλέον, στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου, ο Τζημόπουλος μάρκαρε τον Λιβάι μέσα στην περιοχή. Ο διαιτητής Παπαδόπουλος έδειξε το πέναλτι, αλλά και την δεύτερη κίτρινη κάρτα στον αμυντικό του Λεβαδειακού. Ο Άμραμπατ ευστόχησε από την «άσπρη βούλα» για το 2-0 στο 45'+3.

Εκκίνηση με γκολ και στο δεύτερο ημίχρονο. Καθώς στο 49' ο Πινέδα σκόραρε, αλλά ήταν σε θέση οφσάιντ και το τέρμα δεν μέτρησε ορθά. Μεγάλη επέμβαση στο 51' του Στογιάνοβιτς σε κεφαλιά του Πινέδα. Αν και με δέκα παίκτες, ο Λεβαδειακός είχε τη δική του καλή στιγμή στο 60'. Σε αντεπίθεση, ο Νίκας πλάσαρε, αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το δοκάρι του Αθανασιάδη.

Με το προβάδισμα της στο 2-0 και τους φιλοξενούμενους να παίζουν με παίκτη λιγότερο, η συνέχεια ήταν περισσότερο ζήτημα διαχείρισης. Ο Φαν Βέερτ λίγα λεπτά μετά την είσοδό του στο ματς κέρδισε πέναλτι, σε ανατροπή από τον Πας.

Αλλά ο Τσούμπερ αστόχησε. Όμως το τρίτο γκολ ήρθε για την ΑΕΚ στο 84'. Γύρισμα του Ελίασον, πλασέ του Ολλανδού σέντερ φορ και 3-0.

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Χατζισαφί, Μουκουντί, Βίντα, Ρότα, Σιμάνσκι (65' Μάνταλος), Γιόνσον, Πινέδα (65' Ελίασον), Άμραμπατ (65' Γκατσίνοβιτς), Αραούχο (65' Τσούμπερ), Λιβάι Γκαρσία (72' Φαν Βέερτ).

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Γιάσμινκο Βέλιτς): Στογιάνοβιτς, Παναγιώτου, Πας, Βινίσιους, Τζημόπουλος, Ντεντάκης (80' Λιάγκας), Χάμοντ (89' Σαχπεκίδης), Μεχία (66' Συμελίδης), Νίκας, Σακό (46' Νταμπό), Βρακάς (89' Κωνσταντινίδης).

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr

* Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις διαθέσιμοι στο novibet.gr/info/oroi
21+| ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ:ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ.