Ποδόσφαιρο

Ο Ολυμπιακός επέστρεψε στις νίκες με 6άρα [vid]

Δευτέρα, 13 Φεβρουαρίου 2023 - 22:53

Μετά την ισοπαλία στην Τούμπα και την ήττα στη Νέα Φιλαδέλφεια, επικράτησε 6-1 του Παναιτωλικού.

Ο Ολυμπιακός επέστρεψε στις νίκες με 6άρα [vid]

Ο Μίτσελ «φρέσκαρε» την ενδεκάδα του Ολυμπιακού και η ομάδα του έβγαλε αντίδραση μετά τις κακές εμφανίσεις με ΠΑΟΚ (σ.σ.: πρωτάθλημα) και ΑΕΚ (σ.σ.: κύπελλο). Αυτός που την «πλήρωσε» ήταν ο Παναιτωλικός. Η ομάδα του Αγρινίου δεν έπαιξε αντί-ποδόσφαιρο και ηττήθηκε 6-1 στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν από το πρώτο λεπτό την κατοχή της μπάλας και την πρωτοβουλία των κινήσεων. Ο Παναιτωλικός προσπάθησε στην αρχή του ματς να αμυνθεί καλά. Όμως, δεν το κατάφερε στο βαθμό που ήθελαν ο Γιάννης Αναστασίου και οι παίκτες του. Διότι ο Ολυμπιακός πήρε το προβάδισμα πριν το δέκατο λεπτό. Με την εξαιρετική ενέργεια και σέντρα του Ροντινέι από τα δεξιά και το πλασέ την κίνηση του Μπακαμπού. Ο φορ της ομάδας του Μίτσελ πρόλαβε την έξοδο του Κοντογιάννη για το 1-0 (9').

Η ομάδα του Αγρινίου δεν κατάφερε να απειλήσει, στα πρώτα 45 λεπτά, την εστία του Πασχαλάκη. Αντίθετα, οι «ερυθρόλευκοι» και μετά το 1-0 είχαν τις στιγμές τους. Ο Χάμες στο 25' απείλησε με διαγώνιο σουτ, αλλά και στο 42' με κεφαλιά. Ενδιάμεσα, στο 32', υπήρξε φάση που σήκωσε συζήτηση στο Καραϊσκάκη. Με πρωταγωνιστές του Φορτούνη και Ντίας. Ειδικότερα, οι άνθρωποι του Ολυμπιακού ζήτησαν πέναλτι. Ο Γκορτσίλας έδειξε να συνεχιστεί το ματς. Με το ημίχρονο να λήγει με γκολ. Καθώς στο 45' ο Φορτούνης εκτέλεσε φάουλ και ο Παπασταθόπουλος, με κεφαλιά, σημείωσε το 2-0.

Αν και είχε ένα σημαντικό προβάδισμα από τα πρώτα 45 λεπτά, ο Ολυμπιακός στο δεύτερο ημίχρονο μπήκε νωθρά. Αντίθετα, ο Παναιτωλικός βγήκε μπροστά και έδειξε τις διαθέσεις να ξαναμπεί στο ματς. Το έκανε, δε, αρκετά νωρίς. Στο 50', μετά από φάση διαρκείας και κόρνερ από τα δεξιά, ο Κολοβός γύρισε την μπάλα, παράλληλα από τα αριστερά και ο Καρέλης σε κενή εστία μείωσε σε 2-1. Οι «ερυθρόλευκοι» ανέβασαν στροφές. Αλλά και ο Μίτσελ έκανε και δύο κινήσεις από τον πάγκο και μία εσωτερική. Αυτή ήταν η μετακίνηση του Φορτούνη κεντρικά, με τον Χάμες να πηγαίνει στα άκρα.

Η συνεργασία των δύο έφερε το τρίτο γκολ του Ολυμπιακού. Στο 61' ο Φορτούνης εκτέλεσε κόρνερ και ο Χάμες Ροντρίγκες με κεφαλιά πέτυχε το 3-1. Με τον Παναιτωλικό να έχει τρία λεπτά αργότερα την ευκαιρία να ξαναμπεί στο ματς με το πλασέ του Ντίας. Ωστόσο γκολ μπήκε άμεσα, ξανά από τον Ολυμπιακό. Στο 66' ο Ραμόν σέντραρε, ο Χάμες κατέβασε την μπάλα, πάσαρε για τον Κανός που πλάσαρε τον Κοντογιάννη στη γωνία για το 4-1.

Ο Κανός έδωσε άλλη πνοή στους «ερυθρόλευκους». Μιας και στο74' κέρδισε πέναλτι, σε ανατροπή από τον Κοντογιάννη. Ο Χάμες το εκτέλεσε εύστοχα και σημείωσε το 5-1. Στη συνέχεια, ο Μίτσελ συνέχισε τις αλλαγές. Με Βαλμπουενά και Κασάμι. Ο Γάλλος ήταν εκείνος που στο 90' με σουτ έξω από την περιοχή, διαμόρφωσε το τελικό 6-1.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μίτσελ): Πασχαλάκης, Ροντινέι, Παπασταθόπουλος, Ρέτσος (57' Μπα), Ραμόν, Εμβιλά, Χουάνγκ (77' Κασάμι), Γκάρι Ροντρίγκες (57' Κανός), Φορτούνης (79' Ελ Αραμπί), Χάμες Ροντρίγκες (77' Βαλμπουενά), Μπακαμπού.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Γιάννης Αναστασίου): Κοντογιάννης, Λιάβας (69' Αποστολάκης), Λάρσον, Χουχούμης, Χατζηθεοδωρίδης (69' Μάρτενσον), Μλάντεν, Ντίας, Κολοβός (83' Μπουζούκης), Μόρσεϊ (78' Νταγκό), Ντουάρτε, Καρέλης (83' Ζοάο Πέδρο).

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr

* Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις διαθέσιμοι στο novibet.gr/info/oroi
21+| ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ:ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ.