Ποδόσφαιρο

Προβάδισμα πρόκρισης του ΑΠΟΕΛ, έβγαλε... εισιτήριο η Πάφος [vids]

Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου 2023 - 21:17

Οι «γαλαζοκίτρινοι» νίκησαν με ανατροπή, ως φιλοξενούμενοι, 2-1 την Ομόνοια στον πρώτο προημιτελικό. Άνετο πέρασμα (4-1) της ομάδα του Μπεργκ από την Περιστερώνα.

Προβάδισμα πρόκρισης του ΑΠΟΕΛ, έβγαλε... εισιτήριο η Πάφος [vids]

Σημαντικό βήμα για την πρόκριση στα ημιτελικά του κυπέλλου Κύπρου έκανε ο ΑΠΟΕΛ. Στον πρώτο ημιτελικό με την Ομόνοια, ως τυπικά φιλοξενούμενος στο «ΓΣΠ», νίκησε 21 με ανατροπή. Έτσι έχει το πάνω χέρι ενόψει της ρεβάνς της 1ης Μαρτίου. Οι «πράσινοι» έφτασαν στο γκολ στο πρώτο ημίχρονο με έναν γνώριμο στο ελληνικό κοινό. Διότι ο Ανσαριφάρντ ήταν εκείνος που πέτυχε το 1-0 στο 29'. Ωστόσο, στο δεύτερο μέρος η ομάδα του Μιλόγεβιτς έφερε… τούμπα το ματς. Ο Καρώ ισοφάρισε με κεφαλιά στο 52' (1-1) και ο Ντάλσιο στο 85' με κεφαλιά ξανά, διαμόρφωσε το 1-2. Με τα δύο γκολ να προέρχονται από ασίστ του Μπεν.

ΟΜΟΝΟΙΑ (Σωφρόνης Αυγουστή): Φαμπιάνο, Μάθιους, Γιούστε, Λανγκ, Κίτσος (78' Σράντι), Μπασιρού (78' Χαραλάμπους), Κούσουλος, Παπουλής (69' Λέτσγιακς), Λοϊζου (88' Μπάρκερ), Ανσαριφάρντ (88' Μπέζους), Μπεσεντίν.

ΑΠΟΕΛ (Βλάνταν Μιλόγεβιτς): Μπέλετς, Τσεπάκ, Καρώ, Κρέσπο, Γουίλερ, Κοσταντίνοφ, Σαρφό, Ντάλσιο, Μαρκίνιος (71' Ντβάλι), Μπεν (90' Εφραίμ), Μακέντα (90'+2 Ηλία).

Όσον αφορά στον άλλο προημιτελικό, εκεί η Πάφος «κλείδωσε» από το πρώτο ματς την πρόκριση για τα ημιτελικά της διοργάνωσης. Διότι νίκησε 41 στην Περιστερώνα τη Δόξα Κατωκοπιάς. Κάτι που σημαίνει πώς ο επαναληπτικός στο «Στέλιος Κυριακίδης» θα έχει διαδικαστικό χαρακτήρα. Ο Μπετανκόρ στο 2' άνοιξε το σκορ, όμως ο Αντενόν στο 4' ισοφάρισε προσωρινά σε 1-1 για την ομάδα της Κατωκοπιάς. Όμως η συνέχεια ανήκε, ολοκληρωτικά, στην ομάδα του Μπεργκ. Μιας και οι Χότσκο στο 16', Ναμ στο 50' και Αμπντουραχίμ στο 62' έφεραν την ομάδα της Πάφου μπροστά στο σκορ με 4-1. Η Δόξα έχασε στο 81' την ευκαιρία να μειώσει κι άλλο το σκορ, καθώς ο Τρούγις αστόχησε σε πέναλτι.

ΔΟΞΑ ΚΑΤΩΚΟΠΙΑΣ (Κώστας Σακκάς): Κωνσταντίνου, Mέσκα, Αντενόν (64' Τρούγιτς), Ογιάλα, Ερέρα, Αμπντουλάχι (64' Καραμανώλης), Φασουλιώτης, Ασαμόα (74' Ναγκάρ), Ασάντε (46' Κοβάσεβιτς), Τιτζιανί, Σαντίκ (46' Παυλίδης).

ΠΑΦΟΣ (Χένινγκ Μπεργκ): Ίβουσιτς, Δημητρίου, Παλάσιος, Κβίντα, Ζουνίνιο (66' Ταβάρες), Πελάζιο, Χόσκο, Ναμ, Αμπντουραχίμι (66' Τάνκοβιτς), Βαλακάρι (66' Κανέ), Μπετανκόρ.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr