Ποδόσφαιρο

Νίκη... 6 βαθμών της Σίτι στο Emirates [vid]

Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου 2023 - 23:31

Η ομάδα του Μάντσεστερ νίκησε 3-1 την Άρσεναλ στο Λονδίνο και την προσπέρασε στην ισοβαθμία, ανεβαίνοντας στην πρώτη θέση.

Νίκη... 6 βαθμών της Σίτι στο Emirates [vid]

Το μεγάλο ματς στο Νησί ανάμεσα σε Άρσεναλ και Μάντσεστερ Σίτι στο Λονδίνο είχε νικητή. Πιο συγκεκριμένα, είχε θριαμβευτή. Κι αυτός δεν είναι άλλος από την Μάντσεστερ Σίτι. Πήρε δηλαδή μια νίκη... 6 βαθμών όπως είχε αναφέρει πριν το ματς ο προπονητής της. Η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα ήταν καλύτερη στο «Emirates», νίκησε 3-1 τους «Gunners» και τους έπιασε στη βαθμολογία. Ωστόσο, οι «πολίτες» είναι από πάνω, καθώς υπερέχουν στη διαφορά τερμάτων, αν και η ομάδα του Αρτέτα έχει ματς λιγότερο.

Η αναμέτρηση στο Λονδίνο είχε μεγάλο ενδιαφέρον, αλλά και καλό ρυθμό. Ευκαιρίες χαμένες και για τις δύο πλευρές ως το 24' που ήρθε το πρώτο γκολ. Δηλαδή το 0-1 για τους «πολίτες». Μετά το λάθος του Τομιγιάσου, ο Ντε Μπρόινε «κρέμασε» τον Ράμσντεϊλ! Τελικά στο 38' υπήρξε ανατροπή του Ενκέτια από τον Έντερσον και καταλογίστηκε πέναλτι. Ο Σάκα το εκτέλεσε εύστοχα και ισοφάρισε 1-1. Το πρώτο μέρος έληξε με την κεφαλιά του Ρόδρι, στο 45'+6, στο οριζόντιο δοκάρι.

Αλλά στο δεύτερο ημίχρονο η Σίτι ήταν πιο αποφασιστική. Στο 57' υπήρξε ανατροπή του Χάαλαντ από τον Γκάμπριελ. Αρχικά δόθηκε πέναλτι, αλλά στην αρχή της φάσης υπήρχε οφσάιντ. Οι ευκαιρίες ήταν εκατέρωθεν αρκετές, αλλά τα γκολ ήρθαν για την ομάδα του Γκουαρδιόλα. Έτσι στο 72', ο Χάαλαντ γύρισε για τον Γκιντογκάν, εκείνος για τον Γκρίλις που πλάσαρε σωστά (1-2). Επιπλέον, στο 82' ο Νορβηγός σέντερ φορ των «πολιτών» αξιοποίησε το γύρισμα του Ντε Μπρόινε και «νίκησε» κι εκείνος τον Ράμσντεϊλ για το τελικό 1-3 που οδήγησε την πρωταθλήτρια Αγγλίας στην κορυφή της Premier League.

ΑΡΣΕΝΑΛ (Μικέλ Αρτέτα): Ράμσντεϊλ, Τομιγιάσου (83' Γουάιτ), Σαλιμπά, Γκάμπριελ, Ζιντσένκο, Ζορζίνιο, Τσάκα (83' Βιέιρα), Έντεγκααρντ, Σάκα, Μαρτινέλι (76' Τροσάρ), Ενκέτια.

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ (Πεπ Γκουαρδιόλα): Έντερσον, Γουόκερ, Ντίας, Άκε, Ρόδρι, Ντε Μπρόινε (87' Φίλιπς), Γκιντογκάν, Μπερνάρντο Σίλβα, Μαχρέζ (61' Ακάντζι), Γκρίλις (77' Φόντεν), Χάαλαντ.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr