Ποδόσφαιρο

«Μίλησε» η φόρμα της Ντόρτμουντ [vid]

Πέμπτη, 16 Φεβρουαρίου 2023 - 00:09

Η Μπορούσια έκανε το 7/7 μετά το Μουντιάλ του Κατάρ, μετά το εντός έδρας 1-0 κόντρα στην Τσέλσι.

«Μίλησε» η φόρμα της Ντόρτμουντ [vid]

Το πρώτο βήμα για να περάσει στην προημιτελική φάση του UEFA Champion League έκανε η Ντόρτμουντ. Η γερμανική ομάδα που μετρά μόνο νίκες μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο στο Κατάρ, συνέχισε αυτό το σερί της. Έτσι, μετά το 6/6 σε Bundesliga και DFB Pokal, σειρά είχε και η κορυφαία συλλογική διοργάνωση στην Ευρώπη. Έτσι νίκησε 1-0 στη Βεστφαλία την Τσέλσι και έχει αβαντάζ ενόψει της ρεβάνς στο Λονδίνο. Εκεί όπου οι «μπλε» πρέπει να κάνουν την ανατροπή, αν θέλουν να μην μείνουν εκτός Ευρώπης.

Καθώς η Ντόρτμουντ είχε την κατοχή της μπάλας, η Τσέλσι ήταν απειλητική. Καθώς στο 17' σκόραρε με τον Τιάγκο Σίλβα, αλλά ο Βραζιλιάνος χρησιμοποίησε το χέρι του και το γκολ ορθά δεν μέτρησε. Στο 27' ο Αλέ βρέθηκε σε θέση μέσα δεξιά στην περιοχή, αλλά δεν βρήκε στόχο. Η «απάντηση» της Τσέλσι ήρθε με δύο ευκαιρίες. Στο 32' με τον Ζοάο Φέλιξ να αστοχεί και στο 38' να σημαδεύει το οριζόντιο δοκάρι του Κόμπελ.

Ένα σκηνικό εντελώς διαφορετικό στο δεύτερο ημίχρονο. Ήταν το διάστημα που η Τσέλσι άλλαξε αγωνιστικό πρόσωπο. Και άρχισε να κάνει ευκαιρίες. Ειδικότερα στο 55' με τον Κόμπελ να κάνει σπουδαία επέμβαση στο φάουλ από τον Τζέιμς. Με τον γκολκίπερ της Μπορούσια να κατεβάζει ρολά! Στο 62' είπε ξανά όχι στον Τζέιμς. Μετά το κόρνερ, η Ντόρτμουντ βρήκε στην αντεπίθεση, ο Αντεγέμι πέρασε Φερνάντες και Κέπα και πλάσαρε εύστοχα για το 1-0 (63'). Μία ακόμη ευκαιρία στο 78' με τον Κουλιμπαλί, αλλά τον Κόμπελ να επεμβαίνει ξανά. Τέλος, στο 90'+5 ο τερματοφύλακας της Ντόρτμουντ έκανε μια ακόμη μεγάλη επέμβαση, σε σουτ του Φερνάντες.

ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ (Έντιν Τερζιτς): Κόμπελ, Βολφ (73' Ρίερσον), Ζίλε, Σλότερμπεκ, Γκερέιρο, Τσαν, Μπέλιγχαμ, Οζκάν, Αντεγιέμι (79' Γκίτενς), Μπραντ, Αλέ (68' Μοντέστ).

ΤΣΕΛΣΙ (Γκρέιαμ Πότερ): Κέπα, Τζέιμς, Κουλιμπαλί, Τιάγκο Σίλβα, Τσίλγουελ (71' Μάουντ), Λόφτους Τσικ, Έντσο Φερνάντες, Ζίγιες, Ζοάο Φέλιξ, Μούντρικ (71' Κουκουρέγια), Χάβερτζ.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr