Ποδόσφαιρο

Μοιρασιά για Αστέρα Τρίπολης και ΠΑΣ Γιάννινα (1-1)

Σάββατο, 18 Φεβρουαρίου 2023 - 22:18

Βαθμούς και εντυπώσεις μοιράστηκαν στο «Θ. Κολοκοτρώνης» Αστέρας και ΠΑΣ, μένοντας στο 1-1 για την 23η αγωνιστική της Super League. Οι Αρκάδες και ο «Άγιαξ» της Ηπείρου είναι οι ομάδες με τις περισσότερες ισοπαλίες (11 οι γηπεδούχοι και 9 οι φιλοξενούμενοι) και η μοιρασιά στην Τρίπολη ήρθε μάλλον φυσιολογικά.

Μοιρασιά για Αστέρα Τρίπολης και ΠΑΣ Γιάννινα (1-1)

Οι Αρκάδες και ο «Άγιαξ» της Ηπείρου είναι οι ομάδες με τις περισσότερες ισοπαλίες στην Super League (11 οι γηπεδούχοι, 9 οι φιλοξενούμενοι) και η μοιρασιά στην Τρίπολη ήρθε φυσιολογικά.

Ο Ριέρα με το πρώτο εφετινό τέρμα του (κι 11ο στην καριέρα του στον Αστέρα) έδωσε το προβάδισμα για τους γηπεδούχους, ενώ ο ΠΑΣ ισοφάρισε με εύστοχο πέναλτι του Εραμούσπε.

Ο Αστέρας πήρε «κεφάλι» στο σκορ με γκολ από τα... αποδυτήρια. Μόλις στο 2ο λεπτό ο Ριέρα εκτέλεσε φάουλ απ’ τα αριστερά, με την μπάλα να καταλήγει στο δεξί «παραθυράκι» του Τσιντώτα, ο οποίος εκτινάχθηκε, αλλά δεν κατάφερε να αποσοβήσει το γκολ των γηπεδούχων.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα προσπάθησε να ισορροπήσει το παιχνίδι μετά το 20λεπτο και στο 35’ κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Τζίμα από τον Καρμόνα. Ο Εραμούσπε δεν αστόχησε απ’ την άσπρη βούλα και στο 37’ έφερε το ματς στα ίσα.

Δεν άλλαξε κάτι

Στο δεύτερο ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι έδωσαν την μπάλα στον Αστέρα και προσπάθησαν να χτυπήσουν στην κόντρα, χωρίς όμως να έχουν σωστές επιλογές στις μεταβάσεις τους. Και οι Αρκάδες, ωστόσο, δεν έκαναν πολλά... πράγματα, πιέζοντας λίγο παραπάνω μόνο στο τελευταίο 20λεπτο, όταν δύο φορές ο Κρεσπί (70’, 77’) και μία ο Σίτο (81’) δεν είχαν σωστά τελειώματα από καλές θέσεις, στέλνοντας την μπάλα άουτ.

Το 1-1 έμεινε ως το τέλος (με μοναδική καλή στιγμή το πλασέ του νεαρού Ζουγλή στο 90' που έβγαλε με τα πόδια ο Τσιντώτας), ως μία μάλλον... βολική κατάσταση και για τους δύο που είναι πολύ μακριά τόσο απ’ την εξάδα των play off όσο κι απ’ την επικίνδυνη ζώνη.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Άκης Μάντζιος): Παπαδόπουλος, Καρμόνα, Ατιένθα, Καστάνιο, Τασουλής, Σανταφέ (46’ Αλάγκμπε), Ιγκλέσιας (46’ Μουνάφο), Ριέρα (71’ Λέο Τιλίκα), Κρεσπί, Σίτο (85’ Ζουγλής), Μπαράλες (70’ Κωστέας).

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Θανάσης Στάικος): Τσιντώτας, Σόρια, Παντελάκης (21’ λ.τρ. Μπακαδήμας), Εραμούσπε, Πήλιος, Τζίμας, Καραχάλιος, Τζίνο, Ριένστρα (65’ Νίνης), Μπάλαν, Μορέιρα (89’ Φοφανά).

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr