Ποδόσφαιρο

Ο Ολυμπιακός επιβεβαίωσε στη Λαμία την ανωτερότητά του [vids]

Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2023 - 17:56

Οι «ερυθρόλευκοι» νίκησαν 3-0 την ομάδα της Φθιώτιδας, ενώ είχαν και 3 δοκάρια. Δοκάρι και για τη Λαμία στο ξεκίνημα.

Ο Ολυμπιακός επιβεβαίωσε στη Λαμία την ανωτερότητά του [vids]

Ένα ευχάριστο απόγευμα πέρασε ο Ολυμπιακός στο «Αθανάσιος Διάκος» της Λαμίας. Η ομάδα του Μίτσελ νίκησε 3-0, ενώ είχε και 3 δοκάρια στην αναμέτρηση. Έτσι παρέμεινε στο -5 από τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας Παναθηναϊκό, τον οποίο θα αντιμετωπίσει την επόμενη αγωνιστική στο Καραϊσκάκη.

Το πρώτο πεντάλεπτο ήταν αναγνωριστικό. Με την ομάδα της Λαμίας να έχει την πρώτη φάση στο ματς. Διότι στο 4' οι παίκτες του Βόκολου άγγιξαν το 1-0. Σε αντεπίθεση, η μπάλα έφτασε στον Τζανδάρη στο ύψος του ημικυκλίου της περιοχής. Εκείνος επιχείρησε το ψηλοκρεμαστό σουτ, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Πασχαλάκη.

Ήδη από το 6', ο Μίτσελ αναγκάστηκε να αλλάξει τα σχέδιά του μετά την αναγκαστική αλλαγή του Γκάρι με τον Μπιέλ. Από το σημείο εκείνο, όμως, οι παίκτες του Ολυμπιακού πήραν τα ηνία του ματς.

Διότι είχαν στο πρώτο 45λεπτo κατοχή μπάλας 70%-30%, 10 τελικές εκ των οποίων οι 4 στο τέρμα, αλλά και δύο δοκάρια. Διπλή ευκαιρία στο 22' με τον Κορνέζο να κόβει την μπάλα, πρώτα στο σουτ του Φορτούνη και μετά στο αντίστοιχο του Μπακαμπού.

Επιπλέον, στο 35' ο Χουάνγκ με σουτ εκτός περιοχής έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι.

Το ίδιο συνέβη και στο 43', σε σουτ του Κανός εντός περιοχής. Ωστόσο, η τρίτη ήταν και η… φαρμακερή για την εστία του Γκαραβέλη, στο τελευταίο δεκάλεπτο του πρώτου ημιχρόνου. Μιας και στο 44' το σουτ του Σαμασέκου κατέληξε στην αριστερή γωνία του Γκαραβέλη (0-1).

Μέσα σε ένα δίλεπτο, στο δεύτερο ημίχρονο, οι «ερυθρόλευκοι» άγγιξαν το 0-2. Κι αν στο 58' στο τετ-α-τετ του Μπακαμπού, ο Κορνέζος πρόλαβε ξανά και τον ανέκοψε, δεν συνέβη το ίδιο στο 60'. Η κάθετη πάσα του Κανός βρήκε τον Γάλλο επιθετικό, εκείνος πλησίασε στην περιοχή και «νίκησε» τον Γκαραβέλη για το 0-2.

Μετά το δεύτερο γκολ του Ολυμπιακού άρχισαν οι αλλαγές από την πλευρά των δύο προπονητών. Με αποτέλεσμα να πέσει ο ρυθμός για λίγη ώρα. Όμως, οι «ερυθρόλευκοι» ήταν σε καλή ημέρα επιθετικά. Έτσι ο Μπακαμπού στο 77' σημάδεψε το κάθετο δοκάρι της εστίας του Γκαραβέλη.

Η είσοδος του Ελ Αραμπί στο 80' έδωσε στον Ολυμπιακό και δημιουργία. Καθώς στο 86' έβγαλε με πάσα, με τακουνάκι, τον Μπιέλ σε θέση βολής κι εκείνος σημάδεψε σωστά για το 0-3.

Ως το φινάλε δεν άλλαξε κάτι. Με τον Ολυμπιακό να παίρνει τη νίκη με 3-0 στο γήπεδο «Αθανάσιος Διάκος» και να παραμένει στο -5 από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό, το οποίο θα αντιμετωπίσει το προσεχές Σάββατο στο Καραϊσκάκη.

ΛΑΜΙΑ (Λεωνίδας Βόκολος): Γκαραβέλης, Βασιλαντωνόπουλος, Κορνέζος, Τζανετόπουλος, Αμπάντα, Στάνκο (64' Σλίβκα), Τζανδάρης (80' Μανούσος), Τσιλούλης (74' Καραμάνος), Μαρτίνεθ (64' Ντε Βινσέντι), Ρόμανιτς (64' Νούνιες), Βέργος.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μίτσελ): Πασχαλάκης, Ροντινέι, Παπασταθόπουλος (64' Ντόι), Μπα, Ραμόν, Χουάνγκ, Σαμασέκου, Γκάρι Ροντρίγκες (6' Μπιέλ), Φορτούνης (65' Βαλμπουενά), Κανός (80' Μασούρας), Μπακαμπού (80' Ελ Αραμπί).

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr

* Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις διαθέσιμοι στο novibet.gr/info/oroi
21+| ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ:ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ.