Ποδόσφαιρο

Ο ΑΠΟΕΛ δεν άρπαξε το «δώρο» της ΑΕΚ [vids]

Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2023 - 20:03

Αν και η ΑΕΚ ηττήθηκε στη Λεμεσού από την ΑΕΛ, οι «γαλαζοκίτρινοι» έμεινε στο 1-1 με την Δόξα Κατωκοπιάς.

Ο ΑΠΟΕΛ δεν άρπαξε το «δώρο» της ΑΕΚ [vids]

Την ευκαιρία να ανέβει στην κορυφή το βαθμολογικού πίνακα στην Κύπρο είχε ο ΑΠΟΕΛ. Αλλά την… πέταξε. Οι «γαλαζοκίτρινοι» έμειναν στο 1-1, στο «ΓΣΠ» με την Δόξα Κατωκοπιάς και δεν εκμεταλλεύτηκαν το «δώρο» που τους έκανε η ΑΕΛ, η οποία είχε νικήσει νωρίτερα την ΑΕΚ.

Οι άνθρωποι του ΑΠΟΕΛ ήξεραν την ήττα της ΑΕΚ στη Λεμεσό. Όμως, δεν το αξιοποίησαν αυτό. Την πάτησαν με μια απρόσμενη εξέλιξη. Η Δόξα Κατωκοπιάς ήταν από την αρχή επικίνδυνη στις αντεπιθέσεις. Έχασε αρκετές ευκαιρίες για να προηγηθεί. Έτσι, ο νόμος του ποδοσφαίρου βρήκε εφαρμογή στο 29' με τον Ντβάλι να σκοράρει με κεφαλιά για το 1-0. Ο Μακέντα στο 37' σημάδεψε το δοκάρι. Αλλά στην εκκίνηση του δευτέρου μέρους, στο 48', ο Ασάντε ισοφάρισε σε 1-1. Ο ΑΠΟΕΛ πίεσε μετά, είχε πολλές ευκαιρίες, με αποκορύφωμα το δοκάρι του Μαρκίνιος στο 89'. Αλλά όχι γκολ και έτσι το 1-1 έμεινε.

ΑΠΟΕΛ (Βλάνταν Μιλόγεβιτς): Μπέλετς, Τσεπάκ, Κρέσπο, Ντβάλι, Φεράρι (17' Γουίλερ), Ντάλσιο (74' Μαρκίνιος), Κοσταντίνοφ, Σαρφό, Εφραίμ (56' Βιγιαφάνιες), Μπεν, Μακέντα.

ΔΟΞΑ ΚΑΤΩΚΟΠΙΑΣ (Κώστας Σακκάς): Σισκόφσκι, Στυλιανού, Αντενόν, Καραμανώλης, Κοβάσεβιτς, Ασαμόα (35' Μπένι), Τραϊτσέφσκι, Τρούγιτς (83' Ερέρα), Ασάντε (83' Μέσκα), Τιτζιανί (72' Κέρλα), Σαντίκ.

Η ΑΕΛ νίκησε 2-1 την ΑΕΚ. Συνέχισε το εξαιρετικό σερί που έχει στο στάδιο «Άλφαμεγα» με 7 νίκες σε ισάριθμα ματς. Έτσι, υποχρέωσε την ομάδα της Λάρνακας στην 4η της ήττα στο πρωτάθλημα. Στο ματς της Λεμεσού, η ΑΕΛ άνοιξε το σκορ στο 11' με τον Μπεραχίνο (1-0). Η ομάδα της Λεμεσού έκανε το 2-0 στο 35' με τον Κατσανίκλιτς. Ωστόσο, στο 42' και με τη βοήθεια του VAR, η ΑΕΚ κέρδισε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Τρισκόφσκι από τον Μπιλοβάρ. Ο παθών εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι και μείωσε σε 2-1. Αν και η ΑΕΚ πάλεψε για την ανατροπή στο δεύτερο ημίχρονο, η ΑΕΛ κράτησε το προβάδισμα και πήρε μια σημαντική νίκη.

ΑΕ ΛΕΜΕΣΟΥ (Τσεντομίρ Γιανέφσκι): Ολιβέιρα, Παντελή, Μπιλοβάρ, Ντεγοέστ, Ντζάλμα, Κάσα (86' Μιλιντσεάνου), Ζντραφκόσκι, Παπαφώτης (78' Κοντινέλα), Κατσανίκλιτς (90' Κολιάς), Τσέρνιχ (78' Τεϊσέιρα), Μπεραχίνο (90' Νεοφύτου).

ΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣ (Χοσέ Λουίς Όλτρα): Πίριτς, Κάσας (82' Ροσάλες), Μιλίτσεβιτς, Γκονθάλεθ, Εγγλέζου (46' Γκαρσία), Φαράζ, Πονς, Σανχούρχο (66' Λέντες), Γιάκολις (46' Λόπες), Τρισκόφσκι (61' Ναούμ), Νίκολιτς.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr