Ποδόσφαιρο

«Ασπρόμαυρο» το ντέρμπι των Δικεφάλων [vid]

Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2023 - 22:31

Ο κυνικός και αποτελεσματικός ΠΑΟΚ νίκησε 2-0 την ΑΕΚ στην Τούμπα και έδωσε νέο ενδιαφέρον στο πρωτάθλημα.

«Ασπρόμαυρο» το ντέρμπι των Δικεφάλων [vid]

Το ντέρμπι της Τούμπας είχε νικητή. Ειδικότερα, είχε μεγάλο νικητή. Αυτός ήταν ο ΠΑΟΚ. Στο ντέρμπι των Δικεφάλων, αυτός του Βορρά υπερίσχυσε 2-0 κόντρα σε εκείνον του Νότο. Με ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο. Ωστόσο, η διαφορά των δύο ομάδων, εκείνης του Λουτσέσκου και της αντίστοιχης του Αλμέιδα, ήταν η αποτελεσματικότητα. Ο ΠΑΟΚ ήταν εύστοχος, καθώς σε 2 τελικές στο τέρμα σημείωσε 2 γκολ. Αντίθετα, η ΑΕΚ είχε μεν πολλές ευκαιρίες (16), εκ των οποίων 4 στο τέρμα. Όμως δεν κατάφερε να παραβιάσει την εστία του Κοτάρσκι. Το αποτέλεσμα αυτό, όμως, έβαλε… φωτιά στη συνέχεια του πρωταθλήματος. Διότι, η διαφορά ανάμεσα στον πρώτο Παναθηναϊκό και τον τέταρτο ΠΑΟΚ είναι 7 βαθμοί, ενώ απομένουν 3 ματς στην κανονική περίοδο και 10 στα πλέι οφ.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε πιο δυνατά στο ματς. Έτσι κατάφερε να πάρει σχετικά νωρίς το προβάδισμα. Διότι στο 14' ο Κωνσταντέλιας έκανε μια μαγική ενέργεια. Έδωσε ασίστ για τον Νάρεϊ, πεσμένος στο χορτάρι. Στο σουτ του τελευταίου, ο Αθανασιάδης δεν μπόρεσε να κάνει κάτι και η μπάλα κατέληξε στη δεξιά του γωνία. Στην πλευρά της ΑΕΚ, ο Λιβάι ήταν κινητικός μεν, αλλά η άμυνα του ΠΑΟΚ περιόρισε τη δράση του. Λίγο μετά το 20ό λεπτό ο Πινέδα απείλησε, αλλά ο Κοτάρσκι αντέδρασε σωστά.

Αν και στο δεύτερο ημίχρονο όλοι περίμεναν την αντίδραση της ΑΕΚ, αυτός που χτύπησε ξανά ήταν ο ΠΑΟΚ. Στο 48' σκόραρε με τον Κωνταντέλια, αλλά ο Νάρεϊ που έκανε τη σέντρα ήταν σε θέση οφσάιντ. Κατά συνέπεια, το γκολ ορθά δεν μέτρησε. Λοιπόν, στο 62' ο Δικέφαλος του Βορρά κέρδισε κόρνερ. Εκτελέστηκε με πάσα, ο Νάρεϊ σέντραρε, ο Αθανασιάδης δεν έκανε έξοδο και ο Κουλιεράκης με κεφαλιά πέτυχε το 2-0!

Μετά το γκολ ο Αλμέιδα έκανε τις κινήσεις του από τον πάγκο. Ωστόσο η ΑΕΚ δεν μπόρεσε να βρει χώρους για να απειλήσει την εστία του Κοτάρσκι. Μόνο στο τελευταίο δεκάλεπτο. Μια κεφαλιά του Βίντα, στο 82', πάνω από την εστία. Στο φινάλε, στο 90', ο Κοτάρσκι έδιωξε το σουτ του Τσούμπερ και λίγο αργότερα, απομάκρυνε σε κόρνερ του σουτ του Σιντιμπέ.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Kοτάρσκι, Σάστρε, Ίνγκασον, Κουλιεράκης, Ράφα Σοάρες, Αουγκούστο, Ντάντας (81' Αουγκούστο), Νάρεϊ (88' Τάισον), Ζίβκοβιτς, Κωνσταντέλιας (90'+3 Φ. Σοάρες), Ολιβέιρα.

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Ρότα (80' Σιντιμπέ), Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί, Σιμάνσκι, Άμραμπατ, Πινέδα (72' Ελίασον) Γιόνσον (63' Γκατσίνοβιτς), Γκαρσία (80' Τσούμπερ), Αραούχο (80' Φαν Βέερτ).

Εάν πατήσετε ΕΔΩ μπορείτε να δείτε τα στιγμιότυπα της αναμέτρησης της Τούμπας.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr

* Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις διαθέσιμοι στο novibet.gr/info/oroi
21+| ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ:ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ.