Ποδόσφαιρο

Η επιμονή της Μπενφίκα δικαιώθηκε [vids]

Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2023 - 01:29

Με δύο γκολ μετά το 80' νίκησε 3-1 την Μποαβίστα και κράτησε το +5 από την Πόρτο. «Διπλό» για την Σπόρτινγκ.

Η επιμονή της Μπενφίκα δικαιώθηκε [vids]

Σημαντική νίκη κόντρα στην μαχητική Μποαβίστα πέτυχε η Μπενφίκα στο «Da Luz». Οι αετοί είχαν πίστη και επιμονή ως το τελευταίο λεπτό και δικαιώθηκαν για αυτό. Μιας και σκόραραν δύο φορές μετά το 80'. Έτσι πήραν τη νίκη και διατήρησαν τη διαφορά των 5 βαθμών από τη δεύτερο Πόρτο και των 7 από την τρίτη Μπράγκα,

Η Μποαβίστα δυσκόλεψε αρκετά τους «αετούς». Αν και η Μπενφίκα άνοιξε το σκορ στο 55' με τον Τζιλμπέρτο, η ομάδα από το Πόρτο ισοφάρισε στο 58' με τον Εντζίε για το 1-1. Τα πράγματα έγιναν ακόμη πιο περίπλοκα για την ομάδα του Σμιντ. Καθώς στο 72' κέρδισε πέναλτι, που επιβεβαιώθηκε από το VAR. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Ζοάο Μάριο, αλλά ο Μπρακάλι έπεσε στη δεξιά του γωνία και απέκρουσε.

Στην τελική ευθεία του ματς, ωστόσο, οι πρωτευουσιάνοι βρήκαν λύσεις. Καταρχάς στο 82' με τον Γκονσάλο Ράμος, μετά την πάσα του Τζιλμπέρτο. Επιπλέον, στο 90'+2 όταν ο Ζοάο Μάριο σέντραρε και ο Μούσα με κεφαλιά διαμόρφωσε το τελικό 3-1. Στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων (90'+4) ο Βλαχοδήμος έκανε μεγάλη επέμβαση στο σουτ του Εντζίε.

Σταθερά στην τέταρτη θέση παραμένει η Σπόρτινγκ Λισαβόνας. Τα «λιοντάρια» νίκησαν 3-2, εκτός έδρας, την Τσάβες. Με τον Πέδρο Γκονσάλβες, στο 8', με πέναλτι να ανοίγει το σκορ (0-1). Ωστόσο, στο 34' ο Ζοάο Τεσέιρα ισοφάρισε σε 1-1. Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Παουλίνιο να σκοράρει δύο φορές. Τόσο στο 46' όσο και στο 55'. Όμως τα γκολ αυτά δεν μέτρησε, καθώς ήταν σε θέση οφσάιντ.

Έτσι, ξανά ο Πέδρο Γκονσάλβες βρήκε δίχτυα για το 1-2 στο 61'. Με τον Σάντος στο 70' να αξιοποιεί την ασίστ του Παουλίνιο για το 1-3. Η ομάδα της Λισαβόνας έχασε και πέναλτι στο 85' με τον Σερμίτι, το οποίο απέκρουσε ο Νασιμέντο, Η Τσάβες κατάφερε να μειώσει σε 2-3 με σκόρερ τον Έκτορ Ερνάντες στο 90'+6.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr