Ποδόσφαιρο

Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων: Με 32 ομάδες θα διεξάγεται από το 2025

Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2023 - 16:34

Η FIFA αποφάσισε να δώσει μεγαλύτερο ενδιαφέρον ώστε να αυξήσει τα έσοδα της - Διαβάστε όλες τις λεπτομέρειες

Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων: Με 32 ομάδες θα διεξάγεται από το 2025

Η FIFA αλλάζει ριζικά το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων. Θα γίνει αύξηση ομάδων και από τις 7 που είναι τώρα, από το 2025 θα διεξάγεται με 32 ομάδες.

Κάτι που έχει να κάνει με τα έσοδα. Η UEFA εκτίναξε τα δικά της με το Champions League. Και η FIFA θέλει να κάνει κάτι ανάλογο με την δική της διοργάνωση σε επίπεδο συλλόγων.

Το πρώτο τουρνουά, το οποίο θα διεξαχθεί με αυτόν τον αριθμό ομάδων, θα γίνει το διάστημα Ιούνιος-Ιούλιος 2025. Αλλάζουν, δηλαδή και οι ημερομηνίες.

Σε ό,τι έχει να κάνει με την κατανομή των θέσεων, αυτή θα είναι η εξής:
AFC (Ασία): 4, CAF (Αφρική): 4, CONCACAF (Βόρεια, Κεντρική Αμερική & Καραϊβική): 4, CONMEBOL (Νότια Αμερική): 6, OFC (Ωκεανία): 1, UEFA (Ευρώπη): 12 και «οικοδεσπότης» του τουρνουά: 1.

Την Τρίτη (21/02) οι ''Times'' αποκαλύπτουν πώς θα κατανεμηθούν οι 12 ευρωπαϊκές θέσεις. Σύμφωνα με το έγκυρο Μέσο, οκτώ θέσεις θα δοθούν με βάση την κατάταξη των ομάδων της UEFA. Και οι άλλες τέσσερις θα πάνε στους νικητές του Champions League των τελευταίων σεζόν πριν από την πρώτη διοργάνωση των 32 ομάδων (2022, 2023, 2024 και 2025).

Με βάση αυτό, όπως αναλύει και το ΑΠΕ, αν το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων διεξαγόταν αύριο, τις οκτώ θέσεις θα έπαιρναν Μπάγερν Μονάχου, Μάντσεστερ Σίτι, Λίβερπουλ, Τσέλσι, Παρί Σεν Ζερμέν, Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Λαμβάνοντας υπόψη ότι η Ρεάλ Μαδρίτης θα περνούσε ως νικήτρια του Champions League για το 2022, όπως και Τσέλσι (2021), Μπάγερν (2020) και Λίβερπουλ (2019), τις θέσεις τους θα «κάλυπταν» Γιουβέντους (9η), Άγιαξ (10ος), Ντόρτμουντ (11η) και Ατλέτικο Μαδρίτης (12η).

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr